Mediamomentje van 2 april : extra tips

2 april 2021- De Media Ukkie Dagen zijn bijna voorbij en het was een week met veel media-aandacht en leuke activiteiten. Iedere dag kreeg je met het Mediamomentje van de dag een tip om samen met je kind aan de slag te gaan met media. Vandaag blikken we terug en krijg je extra tips, zodat je nog meer variatie kunt aanbrengen in het mediagebruik van je kind.

Het Mediamomentje van de dag is samengesteld door Denise Bontje, expert op het gebied van mediaopvoeding en jonge kinderen.

Mediamomentje van 2 april: extra tips

Deze week ben je aan de slag gegaan met de rol van boekjes, tablets of tv binnen de opvoeding. Je hebt onder andere gekeken naar je eigen mediagebruik, media ingezet om samen te bewegen en je bent thuis het gesprek aangegaan. Wil je alle mediamomentjes nog eens rustig doorlezen? Bekijk dan alle ‘Mediamomentjes van de dag’ op een rij.

Ben je op zoek naar nog meer variatie en tips? Ga aan de slag met de tips om samen te lezen, kijken, luisteren en doen, de Mediatips voor thuis van Mediasmarties of neem contact op met je lokale bibliotheek.

» Bekijk alle mediamomentjes

Hoe weet ik welke boekjes, films en spelletjes geschikt zijn voor mijn kind?

Volgens het Iene Miene Media-onderzoek 2021, vraagt 90% van ouders zich af waar ze informatie vinden over welk boek, site of app geschikt is voor hun kind en hoe ze kunnen beoordelen of een spelletje, website of app wel bij hun kind past. Kijkwijzer en Pegi kunnen je hierbij adviseren, maar het is ook belangrijk om te kijken naar de interesses en belevingswereld van jouw kind. Elk kind vindt andere boekjes, filmpjes of spelletjes leuk.

» Op zoek naar media die geschikt is voor de leeftijd van jouw kind? Bekijk de tips.


Praat op sociale media mee via de hashtag #MUD21.

Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Media Ukkie Dagen.