Mediamomentje van 1 april : ga naar buiten met media

1 april 2021 – Media hoef je niet alleen binnen te gebruiken. Ook buiten kun je goed met media bezig zijn. We dagen je daarom uit om samen de natuur in te gaan.

Het Mediamomentje van de dag is samengesteld door Denise Bontje, expert op het gebied van mediaopvoeding en jonge kinderen.

Mediamomentje van 1 april: ga naar buiten met media

Echte ervaringen zijn belangrijk voor kinderen – dus niet alleen via een scherm. Ga er daarom samen op uit en ga nieuwe ervaringen op doen. Geef je kind de ruimte om te spelen en te ontdekken.

Voor het ontdekken kun je media natuurlijk best gebruiken. Maak een puzzeltocht in je eigen buurt met de app Troovie. Kijk in het nest van een merel of koolmees op beleefdelente.nl en ga buiten op zoek naar dezelfde vogelsoort. Of ga modern schatzoeken ofwel geocaching. Juist de combinatie van media met een fysieke ervaring is waardevol voor de ontwikkeling van je ukkie.

» Bekijk alle voorgaande mediamomentjes

Zoek de juiste balans

De meeste dreumesen, peuters en kleuters vinden televisie kijken en spelen met een tablet erg leuk. Ze kunnen er ook van leren als je ze hierbij begeleid. Hoe wissel je filmpjes of digitale boekjes en spelletjes af met activiteiten zoals buitenspelen, knutselen, praten en voorlezen?

» Op zoek naar meer grip op het mediagebruik van je kind? Bekijk de tips.


Praat op sociale media mee via de hashtag #MUD21.

Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Media Ukkie Dagen.