Aan de slag met de MediaDiamant!

MediaDiamant

1 april 2021 – Tijdens de Media Ukkie Dagen staat het belang van mediaopvoeding centraal, maar ook de rest van het jaar is het belangrijk om in gesprek te gaan over mediaopvoeding. Ken jij de MediaDiamant al. Dit is een handige wegwijzer voor ouders en opvoeders, met concrete tips om kinderen mediawijs op te laten groeien.

De vijf kanten van de MediaDiamant

De MediaDiamant heeft vijf kanten: plezier, inhoud, veilig, samen en balans. Aan iedere kant zijn praktische tips en informatie verbonden. Zo kunnen ouders en opvoeders kinderen helpen bij het ontwikkelen van gezonde mediagewoontes. De MediaDiamant is bedoeld om het gesprek over de verschillende kanten van mediaopvoeding op gang te brengen. Alle ouders en opvoeders kunnen de tips naar eigen inzicht toepassen, afhankelijk van de opvoedstijl en de gezinssituatie. 

De MediaDiamant is een aanvulling op de Toolbox Mediaopvoeding, bedoeld als praktische hulp die professionals kunnen inzetten bij het begeleiden van ouders. Als professional verder aan de slag met mediaopvoeding? Download de Toolbox Mediaopvoeding.

Bestellen

De MediaDiamant is gerealiseerd in brochures voor de leeftijdsgroepen: 0-5 jaar, 6-8 jaar, 9-12 jaar en 13-18 jaar. Daarnaast is er ook een knipvel beschikbaar die het mogelijk maakt om de diamant te vouwen en te gebruiken als gesprekstool.
Wil je de brochures uitdelen in de bibliotheek, op jouw school of de kinderopvang? Bestel dan de brochures en knipvellen. Je betaalt alleen de verzendkosten.


Praat op sociale media mee via de hashtag #MUD21.

Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Media Ukkie Dagen