Het Nederlands Jeugdinstituut (NJi) over mediaopvoeding bij opvoedprofessionals

NJi

1 april 2021Uit onderzoek blijkt dat kinderen van 0 tot 6 jaar al anderhalf uur per dag bezig zijn met beeldschermmedia. Het is daarom belangrijk dat ouders en verzorgers kinderen hier goed bij begeleiden. Opvoedprofessionals kunnen ouders ondersteunen en in onderstaande video leggen Jolyn van den Heuvel-Berns (adviseur opvoeden en opgroeien) en Nick van Hummel (trainee) beiden werkzaam bij het Nederlands Jeugdinstituut (NJi) uit hoe jij dit als opvoedprofessional kunt aanpakken.

Het is als professional belangrijk om met ouders in gesprek te gaan. Het NJi heeft verschillende producten en middelen ontwikkeld om je hierbij te helpen. Gebruik bijvoorbeeld de Toolbox Mediaopvoeding of ga aan de slag met de informatie op Opvoeden.nl.

Bekijk de video van het Nederlands Jeugdinstituut

Het belang van de Media Ukkie Dagen voor opvoedprofessionals

Jolyn en Nick hebben voor de Media Ukkie Dagen ook een artikel geschreven over het belang van de campagne en mediaopvoeding voor opvoedprofessionals. Ze geven in dit artikel achtergrondinformatie over het mediagebruik in jonge gezinnen en praktische tips om gelijk aan de slag te gaan.

» Lees het artikel

Bekijk de tips voor ouders

“Zit mijn kind niet te lang op de tablet? En zijn de filmpjes en spelletjes die mijn kind speelt wel geschikt?” Ouders en opvoeders hebben veel vragen over het mediagebruik van jonge kinderen en de rol van media in de opvoeding. Medewerkers van CJG’s, opvoedspecialisten en mediacoaches spelen een belangrijke rol in het bieden van antwoorden. Netwerk Mediawijsheid heeft in samenwerking met Opvoeden.nl en de Groeigids 7 veelgestelde vragen van ouders gebundeld en beantwoord.

» Bekijk de veelgestelde vragen van ouders


Praat op sociale media mee via de hashtag #MUD21

Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Media Ukkie Dagen