Meester Sander over mediawijsheid in de kleuterklas

Meester Sander

31 maart 2021Meester Sander is kleutermeester en deelt vol passie tips en ervaringen over het gebruik van ICT met jonge kinderen en meer op zijn website en YouTube-kanaal. Speciaal voor de Media Ukkie Dagen heeft hij een video opgenomen met tips voor meer mediawijsheid in de kleuterklas

Kinderen komen van jongs af aan in aanraking met media, zoals boeken, tablets, smartphones en tv. Het is daarom belangrijk om al in de kleuterklas aandacht te besteden aan mediaopvoeding en mediawijsheid. Wil je ook media gebruiken in je lessen? Het is belangrijk om media te kiezen die je lessen verrijken en het spelend leren stimuleren.

Bekijk de video van Meester Sander

De beste mediatips voor kinderopvang, onderwijs en opvoedprofessionals

Ben jij op zoek naar mooie en goede on- en offline media? Mediasmarties helpt je hierbij en heeft voor de Media Ukkie Dagen twee WegWijzers (2-4 jaar, 5-6 jaar) ontwikkeld. De WegWijzers sluiten aan bij het thema ‘Ik zie, Ik zie, wat jij niet ziet’.

Gebruik de WegWijzers om samen te lezen, kijken, luisteren, spelen en doen. Met én zonder scherm. Binnen en buiten. Zo weet je niet alleen dat de inhoud geschikt is voor het kind, maar creëer je ook eenvoudig de balans en variatie die nodig is.

» Bekijk de WegWijzers


Praat op sociale media mee via de hashtag #MUD21

Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Media Ukkie Dagen