Mediamomentje van 31 maart: sla een brug tussen scherm en boek

Mediamomentje van woensdag 31 maart

31 maart 2021Kijk je ook wel eens samen met je kind naar digitale prentenboeken? Vandaag dagen we je uit om boekjes te combineren met digitale prentenboeken.

Het Mediamomentje van de dag is samengesteld door Denise Bontje, expert op het gebied van mediaopvoeding en jonge kinderen.

Mediamomentje van 31 maart: sla een brug tussen scherm en boek

Wist je dat je kind gratis lid kan zijn van de bibliotheek? Handig om regelmatig nieuwe boeken in huis te halen om samen te lezen. En wist je ook dat je als lid van de bibliotheek gratis geanimeerde prentenboeken van Bereslim en de verhalen in de Voorleeshoek kunt bekijken? Kijk snel of het favoriete boek van je kind ook te vinden is op Bereslim of de Voorleeshoek en sla een brug tussen scherm en boek!

» Bekijk alle voorgaande mediamomentjes

Aan de slag met de mediatips voor thuis

Op zoek naar inspiratie? De mediatips voor thuis van Mediasmarties laten zien welke media, zoals: prentenboeken, filmpjes en apps geschikt zijn voor dreumesen (1-2 jaar), peuters (2-4 jaar) en kleuters (4-6 jaar). Als ouder ken jij jouw kind het beste. De categorieën zijn een indicatie en je kunt zelf bepalen welke media bij jouw kind passen. Dit afhankelijk van de persoonlijke ontwikkeling en de individuele interesses.

» Bekijk de mediatips van Mediasmarties


Praat op sociale media mee via de hashtag #MUD21.

Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Media Ukkie Dagen.