Wat is er te doen op dinsdag 30 maart?

30 maart

30 maart 2021De Media Ukkie Dagen zijn in volle gang en ook vandaag organiseren bibliotheken en kinderopvangcentra weer leuke activiteiten. Zo kan je bijvoorbeeld samen met je kind meedoen aan een digitale dansles.

Tijdens de campagne organiseren o.a. bibliotheken, mediacoaches, kinderdagverblijven en Centra voor Jeugd en Gezin leuke (online) activiteiten en bijeenkomsten voor ouders met jonge kinderen over mediaopvoeding. Kijk op de activiteitenkaart om te zien wat er deze week allemaal te doen is.

De activiteiten van dinsdag 30 maart op een rij

Digitale Dansles voor peuters

Doe jij samen met je peuter mee met de workshop van Cultura Ede? Waarin je lekker kunt bewegen, maar tegelijkertijd ook met digitale media bezig bent? Met spelletjes, grappen en verhaaltjes dansen de peuters samen met juf Tine een verhaal. In deze interactieve dansles via een beeldscherm wordt samen digitaal gedanst. Meld je snel aan voor de Digitale Dansles voor peuters van Cultura!

Datum: 30-03-21
Tijd: 10:00  uur tot 10:30 uur
Locatie: online (Cultura Ede)
» Meer informatie en aanmelden

Webinar ‘De iPad in de kinderopvang’

Wil je de iPad in de kinderopvang gebruiken met 2 tot 4 jarigen? Waar begin je dan? En wat kun je met ze doen? Ook jonge kinderen komen volop in aanraking met media. In dit webinar krijg je antwoord op de vraag hoe je jonge kinderen mediawijs maakt met de iPad. Je wordt volop geïnspireerd en krijgt concrete handvatten om aan de slag te gaan. Zoals je misschien van de Rolf Groep gewend bent, wordt er eerst gestart met een stukje inhoud over het gebruik van media en jonge kinderen.

Datum: 30-03-21
Tijd: 14:30  uur tot 15:45 uur
Locatie: online (de Rolf Groep)
» Meer informatie en aanmelden

Webinar voor pedagogisch medewerkers van kindercentra- Mediawijsheid proeverij

Tijdens de Media Ukkie Dagen 2021 biedt Bibliotheek Lek en IJssel pedagogisch medewerkers een Proeverij rond mediaopvoeding. Het doel van de middag is om  pedagogisch medewerkers handvatten te bieden om (laagtaalvaardige) ouders te ondersteunen bij de mediaopvoeding.

Datum: 30-03-21
Tijd: 16:00  uur tot 16:45 uur
Locatie: online (Bibliotheek Lek en IJssel )
» Meer informatie en aanmelden

Een avond vol ‘Appvoeding’ | online webinar

Jonge kinderen weten de weg in de ‘digitale wereld’ razendsnel te vinden. Ze swipen op de tablet of smartphone zo naar hun favoriete filmpje of app. In het kader van de Media Ukkie Dagen organiseren de bibliotheken in Overijssel en Gelderland op dinsdag 30 maart het webinar ‘Appvoeding’. Tijdens het webinar neemt mediacoach Evelyn Verburgh ouders en verzorgers mee in de wereld van digitale opvoeding, met mooie voorbeelden en praktische tips van onder andere producer Ron Feuler van de Zappelin app, Meester Sander en schrijfster Nanda Roep.

Datum: 30-03-21
Tijd: 19:30  uur tot 20:30 uur
Locatie: online (Bibliotheken Overijssel en Gelderland)
» Meer informatie en aanmelden


Praat op sociale media mee via de hashtag #MUD21.

Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Media Ukkie Dagen.