Nelleke van Eekert over mediaopvoeding in de bibliotheek

Nelleke van Eekert

30 maart 2021Nelleke van Eekert werkt als lees-/mediaconsulent en BoekStartcoach bij Bibliotheek De Kempen. Voor de Media Ukkie Dagen vertelt zij in onderstaande video hoe zij in haar bibliotheek omgaat met het thema mediaopvoeding. Ook geeft ze tips om als bibliotheek zelf aan de slag te gaan.

Bibliotheek de Kempen vindt het belangrijk om al vanaf het allereerste begin aandacht te besteden aan leesbevordering en mediaopvoeding. Digitale media kunnen namelijk goed helpen om de leesbevordering te vergroten, mits deze goed worden ingezet en er wordt gezorgd voor balans tussen on- en offline. Hierbij ligt een mooie en belangrijke rol voor de bibliotheek. Bibliotheek de Kempen biedt daarom verschillende activiteiten aan op het gebied van digitale geletterdheid. Kinderen en ouders kunnen tijdens deze activiteiten oefenen en groeien op het gebied van mediawijsheid.

Bekijk de video van Nelleke van Eekert

Tips voor bibliotheken

Wil je ook aan de slag met digitale media en mediaopvoeding in jouw bibliotheek, maar weet je niet goed waar te beginnen? Gebruik eens de Mediawolk van de KB of de MediaDiamant van Netwerk Mediawijsheid om met ouders in gesprek te gaan.

ยป Bekijk meer tips


Praat op sociale media mee via de hashtag #MUD21.

Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Media Ukkie Dagen.