Mediamomentje van 30 maart: beweeg met media

media momentje van 30 maart

30 maart 2021 – Bewegen is belangrijk voor je kind en daar kun je media heel goed voor gebruiken. Vandaag dagen we je met het mediamomentje van 30 maart uit om media in te zetten om samen te gaan bewegen.

Het Mediamomentje van de dag is samengesteld door Denise Bontje, expert op het gebied van mediaopvoeding en jonge kinderen.

Mediamomentje van 30 maart: beweeg met media

40% van de ouders is van mening dat een kind kans heeft op rug- en nekklachten door smartphonegebruik of gamen. Ouders denken ook dat media kunnen zorgen voor overgewicht bij hun kind (35%). Verzin dus leuke manieren om je kind(eren) te laten bewegen. Maak samen een afspeellijst aan vol liedjes waar jullie als gezin heerlijk op kunnen dansen. Of volg samen een danslesje op YouTube. Zet juist media eens in om lekker samen te bewegen.

Inspiratie nodig voor leuke activiteiten? Bekijk de lees-, kijk-, luister- en doetips.

» Bekijk alle voorgaande mediamomentjes

Wees creatief met media

Waar beleef je samen met je ukkie plezier aan? Juist in deze tijd kun je samen met media aan de slag gaan. Bijvoorbeeld:

  • Probeer fit en gezond te blijven met z’n allen, bijvoorbeeld met de Wii Fit of met YouTube-video’s. Dat kan ook door lekker te dansen samen!
  • Maak samen een filmpje en deel deze met familie en/of vrienden.
  • Houd een (voor)leesuurtje of zet een luisterboek op.

» Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk de tips


Praat op sociale media mee via de hashtag #MUD21

Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Media Ukkie Dagen