Wat is er te doen op maandag 29 maart

activiteiten maandag 29 maart

29 maart 2021 – De Media Ukkie Dagen zijn in volle gang en er worden ook vandaag leuke activiteiten georganiseerd voor (groot)ouders en/of (professionele) opvoeders en hun ukkies. Zo zijn er verschillende webinars waar je aan kan deelnemen en krijg je bij Bibliotheek Kempen tips van de boekstart coach.

Tijdens de campagne organiseren o.a. bibliotheken, mediacoaches, kinderdagverblijven en Centra voor Jeugd en Gezin leuke (online) activiteiten en bijeenkomsten voor ouders met jonge kinderen over mediaopvoeding. Kijk op de activiteitenkaart om te zien wat er deze week allemaal te doen is.

De activiteiten van maandag 29 maart op een rij

Voorleesfeest online

Biebjuffen Gerdien en Elise hebben hun feesthoedjes alweer op! Op 29 maart staat er weer een vrolijk voorleesfeest klaar. Van 26 maart tot en met 2 april zijn de Media Ukkie dagen met het thema ‘Ik zie wat jij niet ziet’. Tijdens het voorleesfeest gaan we het boek ‘Ssst! De tijger slaapt’ van Britta Teckentrup voorlezen. Van dit boek is ook een leuke app te vinden die we jullie tijdens deze morgen gaan laten zien. Natuurlijk wordt er ook weer het inmiddels bekende Boekfietsdansje gedaan en hebben ze weer grappige versjes en bewegingen bij het boek verzonnen. Doen jij en je (klein-)kind ook gezellig mee?

Datum: 29-03-21
Tijd: 09:15 uur tot 10:15 uur
Locatie: online (Bibliotheek Oosterschelde)
» Meer informatie en aanmelden

Peuter Parade Online

Tijdens de Media Ukkie Dagen kun je weer online live aanwezig zijn bij de Peuter Parade! Het thema van de Media Ukkie Dagen is dit jaar ‘ik zie, ik zie, wat jij niet ziet’. Dans, speel en lees met ons mee. We gaan samen aan de slag met het boek ‘Heb jij misschien olifant gezien?’ Kijk en doe samen mee! Als we olifant kunnen vinden, mag jij hem ook nog alles vragen. Volg de Peuter Parade online samen met je (klein)kinderen of oppaskindjes van 2-7 jaar!

Datum: 29-03-21
Tijd: 10:00 uur tot 10:30 uur
Locatie: online (Bibliotheek West-Brabant)
» Meer informatie en aanmelden

Telefonisch advies uurtje

Bertine Westebring van de bibliotheek Dalfsen geeft telefonisch advies aan ouders en grootouders over mediagebruik van kinderen in de leeftijd van 0 tot 6 jaar. Tussen 13.00 en 14.00 uur zit Bertine klaar, zij is bereikbaar op 06-16046615.

Datum: 29-03-21
Tijd: 13:00 uur tot 14:00 uur
Locatie: online (Bibliotheek Dalfsen)
» Meer informatie en aanmelden

Online consult en tips van de BoekStart-Coach

Tijdens het online inloopuur BoekStart van Bibliotheek de Kempen ben je van harte welkom. De BoekStart-coach is er voor vragen, helpt je bij uitdagingen, geeft tips, luistert en gaat samen met jou opzoek naar passende media en boeken.

Datum: 29-03-21
Tijd: 13:00 uur tot 14:00 uur
Locatie: online (Bibliotheek Kempen)
» Meer informatie en aanmelden

Webinar voor pedagogisch medewerkers, – Mediaopvoeding en de kinderopvang

Peuters van nu groeien op in een wereld waarin het beeldscherm een steeds grotere rol inneemt. Mediaopvoeding is de verantwoordelijkheid van de ouders, maar ook als pedagogisch medewerker speel je een belangrijke rol. Denise Bontje, specialist mediaopvoeding en kinderen, maakt je tijdens dit webinar wegwijs. Ze gaat in op het belang van mediaopvoeding en de rol van de pm’er.

Datum: 29-03-21
Tijd: 20:00 uur tot 21:00 uur
Locatie: online (Bibliotheek Utrecht)
» Meer informatie en aanmelden

Webinar AppLab

Welke apps kan jij gebruiken binnen je werk als pedagogisch medewerker en welke apps adviseer je aan ouders? Nathalie Korsman van Bureau Jeugd en Media heeft de beste apps geselecteerd en vertelt je er graag meer over tijdens deze online lezing.

Datum: 29-03-21
Tijd: 20:00 uur tot 21:00 uur
Locatie: online (Bibliotheek Bollenstreek)
» Meer informatie en aanmelden


Praat op sociale media mee via de hashtag #MUD21

Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Media Ukkie Dagen