Mediamomentje van 29 maart: doe het samen

Mediamomentje van 29 maart

29 maartHet is goed om actief betrokken te zijn wanneer je kind gebruikmaakt van media. Het Mediamomentje van vandaag staat daarom in het teken van ‘samen’. We dagen je daarom uit om bewust samen met je kind te lezen, kijken of te spelen.

Het Media Momentje van de dag is samengesteld door Denise Bontje, expert op het gebied van mediaopvoeding en jonge kinderen.

Mediamomentje van 29 maart: doe het samen

Benut de mediamomenten van de dag! Uit het Iene Miene Media-onderzoek 2021 blijkt dat ruim de helft van de ouders media inzet om zelf de handen vrij te maken. Maar gebruik media niet alleen als zoethoudertje. Je kan al heel gemakkelijk samen met je kind media gebruiken door eens mee te kijken of te luisteren. Of grijp eens de kans om samen te dansen, het verhaal na te spelen of te praten over het verhaal. Samen media beleven is belangrijk voor je kind en het is ook nog gezellig. En je bent ook weer op de hoogte van wat je kind leuk vindt.

Inspiratie nodig voor leuke activiteiten? Bekijk de lees-, kijk-, luister- en doetips.

» Bekijk alle voorgaande mediamomentjes

Kan ik mijn kind alleen met een tablet laten spelen?

Jonge kinderen leren alleen van beeldschermen, als ze hierbij worden begeleid door ouders of verzorgers. Hier zijn geen vaste regels voor en alle ouders doen dit op een andere manier.

» Tips nodig? Bekijk de adviezen


Praat op sociale media mee via de hashtag #MUD21

Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Media Ukkie Dagen