Mediamomentje van 27 maart: meer of minder schermen?

Mediamomentje van 27 maart

27 maart 2020- In de afgelopen periode hebben veel gezinnen meer media gebruikt. De schermtijd is gestegen en hoe zorg je ervoor dat het leuk en veilig blijft. En hoe kun je in alledaagse én buitengewone tijden omgaan met media binnen de opvoeding? Tijdens de Media Ukkie Dagen (26 maart t/m 2 april) krijg je daarom iedere dag een tip om een on- of offline media momentje te creëren met hun kind. Vandaag vragen we je eens goed naar de schermtijd van je kind te kijken.

Het Mediamomentje van de dag is samengesteld door Denise Bontje, expert op het gebied van mediaopvoeding en jonge kinderen.

Mediamomentje van 27 maart: meer of minder schermen?

Neem je mediamenu onder de loep. Wisselen jullie thuis verschillende media (met en zonder scherm) voldoende af? Een kwart van de ouders vraagt zich af hoe zij grip kunnen houden op het beeldschermgebruik van hun ukkie, blijkt uit het Iene Miene Media-onderzoek 2021. Ga op zoek naar de balans die bij je gezin past. Inspiratie nodig? Gebruik deze tips voor meer grip op het mediagebruik van je kind.

Wil je zelf beoordelen of de boekjes, films en spelletjes die je in huis hebt geschikt zijn voor jouw kind? Bekijk de tips.

» Bekijk ook het Mediamomentje van vrijdag 26 maart

Schermtijd, hoe zit dat nu eigenlijk?

Een van de meest gestelde vragen van ouders gaan over schermtijd. Er bestaan nog geen goed onderbouwde regels voor schermtijd. Maar er zijn wel handige richtlijnen die je kunt aanhouden. Deze verschillen per leeftijd en hangen samen met de ontwikkeling van je kind. 

» Bekijk de tips en adviezen over schermtijd


Praat op sociale media mee via de hashtag #MUD21.

Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Media Ukkie Dagen.