Wat is er te doen op vrijdag 26 Maart

Nieuws

26 maart 2020- De Media Ukkie Dagen zijn vandaag officieel van start gegaan. In deze week vraagt Netwerk Mediawijsheid  aandacht voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 tot 6 jaar. Veel bibliotheken, mediacoaches en kinderdagverblijven organiseren de hele week leuke (online) activiteiten voor ouders, verzorgers en jonge kinderen. 

Vandaag is er van alles te doen. Doe bijvoorbeeld mee aan een online voorleesmoment van BiblioNu of speel de online escaperoom van Bibliotheek Bollenstreek. Kijk op de activiteitenkaart om te zien wat er deze week nog meer te doen is.

Alle activiteiten van vrijdag 26 maart op een rij

Digitaal voorleesuurtje

Op vrijdag 26 maart om 15.00 uur wordt er via livestream een prachtig voorjaars verhaal voorgelezen. Na het voorlezen kun je met je kind bijvoorbeeld de houten vlinder uit de Ukkietas versieren en napraten over het verhaal.

Tijd: 15.00-16.00 uur
Locatie: Bibliotheek BiblioNu (online)
» Meer informatie

Online voorleesochtend

Speciaal voor de Media Ukkie Dagen is de ‘Bieb voor de kleintjes’ online! Op verschillende ochtenden kun je samen met je peuter luisteren naar de voorlezer van Bibliotheek Gouda

Tijd: 10:30 uur 
Locatie: Bibliotheek Gouda (online)
» Meer informatie

Online escaperoom | Ik zie, ik zie

De online escape room is een educatief (online) spel voor kinderen van 3-6 jaar (of 2-jarigen samen met ouders) waarbij ze om leren gaan met de werking van een app en touchscreens. Door het uitvoeren van opdrachten die onder andere met beelden en geluiden worden uitgelegd gaan ze aan de slag met het apparaat.

De online escape room is beschikbaar tijdens de Media Ukkie Dagen 2021 van 26 maart t/m 2 april.
Locatie: Bibliotheek Bollenstreek (online)
» Meer informatie


Praat op sociale media mee via de hashtag #MUD21.

Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Media Ukkie Dagen.