Mediamomentje van 26 maart: ga het gesprek aan

Mediamomentje van 26 maart

26 maart 2020- Het is een ongewone tijd en in veel gezinnen is de afgelopen periode meer gebruik gemaakt van media. Schermtijd is vaak een feest, maar hoe zorg je dat het leuk én veilig is? En hoe kun je in alledaagse én buitengewone tijden omgaan met media binnen de opvoeding? Tijdens de Media Ukkie Dagen (26 maart t/m 2 april) krijg je daarom iedere dag een tip om een on- of offline mediamomentje te creëren met hun kind. Vandaag dagen we je uit om het gesprek aan te gaan met je kind.

Het Mediamomentje van de dag is samengesteld door Denise Bontje, expert op het gebied van mediaopvoeding en jonge kinderen.

Mediamomentje van 26 maart: ga het gesprek aan

Ga eens het gesprek aan met je kind over media want zo leer je meer over hoe zij erover denken. Weet je niet welke vragen je kan stellen? Kijk dan door de ogen van je kind(eren)! Geef ze vandaag eens een (oud) cameraatje om foto’s mee te maken en kijk wat je kind ziet. Daagt het uit om verder te kijken, te praten of te spelen? Kijk mee en grijp je kans om samen nieuwe dingen te ontdekken. Of bekijk de handige Mediawolk. Hiermee breng je gemakkelijk het gesprek op gang, ook met jonge kinderen.


Praat op sociale media mee via de hashtag #MUD21.

Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Media Ukkie Dagen.