De KB lanceert E-learning Digistart-trainingen over mediaopvoeding

E-learning Digistart KB

26 maart 2021De Koninklijke Bibliotheek (KB) lanceert vandaag twee DigiStart-trainingen over mediaopvoeding, die in de eerste plaats bestemd zijn voor lees(media)consulenten. Daarnaast zijn ze ook voor frontoffice-medewerkers interessant. De trainingen zijn ontwikkeld door het Nederlands Jeugdinstituut en in samenwerking met Cubiss omgezet naar een kleurrijke en toegankelijke e-learning.

Ouders kunnen best een steuntje in de rug gebruiken als het gaat om mediaopvoeding en daarin is een belangrijke rol weggelegd voor de bibliotheek.

E-learning Digistart-trainingen

De e-learning Digistart-trainingen helpen lees(media)consulenten om een goed beeld te krijgen van de moderne mediaomgeving en de rol die de bibliotheek heeft op het vlak van mediaopvoeding. Je maakt daarnaast kennis met bronnen die betrouwbare informatie bieden over het onderwerp en je leert websites kennen waarop je geschikte media voor kinderen kunt vinden. Ook wordt stilgestaan bij de visie en het beleid van bibliotheken op het vlak van mediaopvoeding, interne samenwerking en wie mogelijk interessante samenwerkingspartners zijn.

Hoewel de e-learnings primair zijn bedoeld voor lees(media)consulenten kan het ook heel interessant zijn voor frontoffice-medewerkers om de online cursussen te doorlopen.

ยป Meer informatie over de E-learning en aanmelden


Praat op sociale media mee via de hashtag #MUD21.

Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Media Ukkie Dagen.