Zet deze activiteiten alvast in je agenda

Activiteiten

17 maart 2021Het is bijna zover! Over iets meer dan een week gaan de Media Ukkie Dagen van start. Dit jaar worden er veel online activiteiten georganiseerd voor (groot) ouders en/of (professionele) opvoeders van ukkies. Samen zorgen we ervoor dat ook de volgende generatie mediawijs wordt.

Mediacoaches, bibliotheken en opvoedprofessionals organiseren weer veel leuke online activiteiten en evenementen voor ouders en hun kinderen over media opvoeding. We lichten er een paar voor je uit. Wil je weten wat de organisaties bij jou in de buurt organiseren? Kijk dan op de landelijke activiteiten kaart.

Webinar: Ik zie, ik zie wat jij niet ziet

Tijdens het gratis webinar ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet’ op woensdag 31 maart neemt Denise Bontje van Mediasmarties ouders en verzorgers mee in het media aanbod voor jonge kinderen. Welke prentenboekjes, apps op filmpjes zijn geschikt? Waar moet je als ouder of verzorger op letten en welke media passen in een gezond mediamenu voor jonge kinderen? En hoe zorg je voor de nodige balans?

Datum: 31-03-21
Tijd: 20:00 uur tot 21:00 uur
Locatie: Online

» Kijk of jou bibliotheek meedoet en meld je aan

Livestream: Heb jij misschien olifant gezien?

Bibliotheek Rivierenland organiseert op zaterdag 27 maart een interactieve voorleesactiviteit om samen met je peuter aan mee te doen. Aan de hand van het grappige prentenboek “Heb jij misschien olifant gezien?” van David Barrow, laten ze zien wat er digitaal allemaal mogelijk is. Kinderen hoeven niet stil te blijven zitten!

Datum: 27-03-21
Tijd: 10:30 uur tot 11:00 uur
Locatie: Online

» Meer informatie en aanmelden.

Workshop: Maak je eigen telefoonbedje

Onder leiding van Rachel Zwije maak je samen met je kind een bedje om jouw telefoon ‘in bed’ te kunnen leggen. Zo kun je jouw aandacht focussen op iets anders of even helemaal niets doen. Je kunt tot jezelf komen en jezelf weer opladen.

Houd de coronamaatregelen in de gaten. Zolang bibliotheek gesloten is, biedt De Bibliotheek CultuurPuntAltena een afhaalvariant van de Telefoonbedjes workshop!

Datum: 27-03-21
Tijd: 10:00 uur tot 10:30 uur of 11:30 uur tot 12:00 uur
Locatie: de Bibliotheek CultuurPuntAltena of thuis (afhaalbieb)

» Meer informatie en aanmelden

Webinar: Een avond vol ‘Appvoeding’

Tijdens het webinar ‘Appvoeding’ op dinsdag 30 maart neemt mediacoach Evelyn Verburgh je mee in de wereld van digitale opvoeding. Ook krijg je mooie voorbeelden en praktische tips van onder andere Ron Feuler (producer van de Zappelin app), Meester Sander en schrijfster Nanda Roep!

Datum: 30-03-21
Tijd: 19:30 uur tot 20:30 uur
Locatie: Online

» Meer informatie en aanmelden


Praat op sociale media mee via de hashtag #MUD21.

Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Media Ukkie Dagen.