Verslag van het Inspiratie Webinar voor bibliotheken

Inspiratie Webinar

11 maart 2021 – Van 26 maart t/m 2 april 2021 vinden de Media Ukkie Dagen plaats. Ter voorbereiding werd er op 25 februari jl. door Netwerk Mediawijsheid, de KB, en Cubiss het Inspiratie Webinar georganiseerd voor bibliotheekmedewerkers, die zich bezighouden met mediaopvoeding van de allerkleinsten. Tijdens het webinar werden er tips gegeven hoe je aan de slag kunt met de campagne.

Zo gaf Netwerk Mediawijsheid uitleg over de campagne en het thema van dit jaar ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet’. Er werden ook pitches gegeven door vier bibliotheken ter inspiratie; hierin vertelden ze welke activiteiten zij organiseren en gaven zij tips en tricks aan collega’s over hoe ze dit ook kunnen aanpakken. Om bibliotheken te helpen in deze tijd waarin vele biebs gesloten zijn,  gaf Probiblio uitleg over hoe je een online event kon organiseren. Cubiss presenteerde een actiegids met tips, publicaties en instrumenten die je als bibliotheek kunt gebruiken voor ouders, kinderopvang, onderwijs, opvoed professionals en je eigen medewerkers.

Landelijke Webinar

Bibliotheken kregen ook informatie over het landelijk webinar ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet. Dit webinar wordt gegeven door Denise Bontje voor ouders en georganiseerd door de KB, Cubiss, Mediasmarties en Netwerk Mediawijsheid. Op deze manier kunnen bibliotheken op een gemakkelijke manier aansluiten op een  online activiteit. Het webinar vindt plaats op woensdagavond 31 maart 2021 van 20.00 uur tot 21.00 uur. Nodig ouders uit jouw regio uit en haak aan als bibliotheek of organiseer zelf een activiteit. Vergeet niet je activiteiten en events te plaatsen op de landelijke activiteitenkaart.

Verslag van het Inspiratie Webinar

Een uitgebreid verslag van de sessie is beschikbaar op Bibliotheeknetwerk. In dit verslag vind je alle presentaties, de uitslagen van de mentimeter en een link naar de actiegids.

» Lees het verslag


Praat op sociale media mee via de hashtag #MUD21

Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Media Ukkie Dagen