Verspreid de boodschap en gebruik de toolkit

8 maart 2021 – Laat zien dat je meedoet aan de Media Ukkie Dagen met jouw bibliotheek, kinderopvang, onderwijsinstelling of organisatie. Gebruik de toolkit met het campagnemateriaal.

In de toolkit vind je posters, beeld voor sociale media, teksten en verschillende inspiratiedocumenten. Deze handige materialen kun je inzetten voor, tijdens of na de Media Ukkie Dagen. Alle materialen zijn gratis te downloaden en vrij te gebruiken in het kader van de Media Ukkie Dagen. 

Deel op social media

De campagne zal dit jaar voornamelijk online plaatsvinden. Vraag aandacht voor de Media Ukkie Dagen en deel jouw aanbod met de hashtag #MUD21.

Activiteiten Posters

Vergeet ook zeker niet de posters en plaats je eigen logo’s en activiteiten erop. Je vindt ze bijvoorbeeld in onze toolkit.

Laat je inspireren

Hulp nodig bij het organiseren van een activiteit? Laat je inspireren en maak gebruik van de actiegids, stappenplan activiteit organiseren of maak gebruik van de Mediasmarties WegWijzers.  

Over Media Ukkie Dagen

Tijdens de Media Ukkie Dagen van 26 maart t/m 2 april 2021 wordt aandacht gevraagd voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 tot 6 jaar. Ouders en verzorgers van jonge kinderen krijgen tijdens deze campagne tips om aan de slag te gaan met het mediagebruik binnen het gezin. We geven antwoord op vragen, zoals: hoe kan je als gezin samen plezier beleven aan media? Welke inhoud past goed bij je kind? Hoe kan je je kind veilig begeleiden op de tablet? En hoe zorg je voor de juiste balans in momenten met en zonder media?


Praat op sociale media mee via de hashtag #MUD21

Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Media Ukkie Dagen