10 maart netwerksessie: Media ukkies, veilige hechting mét media?

Netwerksessie

1 maart 2020In aanloop naar de Media Ukkie Dagen organiseert Netwerk Mediawijsheid een gratis netwerksessie over mediagebruik en hechting. De sessie vindt online plaats op 10 maart (10.00 tot 12.00 uur) en is gericht op professionals die met kleine kinderen en/of hun ouders werken.

De schermtijd van kinderen van 0-6 jaar is drastisch gestegen tijdens de coronacrisis. Als jonge kind-professional weet je misschien wel dat al die schermtijd niet per se goed is voor de gezonde ontwikkeling van baby’s, peuters en kleuters. Maar hoe zit het nu precies? En in hoeverre komt een veilige hechting in het gedrang als ouders meer aandacht voor hun telefoon hebben dan hun kindje? Hoe praat je met ouders over mediaopvoeding? En bovenal: zijn er ook verantwoorde media-activiteiten waarmee je juist de ontwikkeling en veilige hechting van ukkies stimuleert?

Onder leiding van Freek Zwanenberg (Bureau Jeugd & Media) gaan experts in gesprek over de impact van mediagebruik door jonge kindjes én hun ouders. Hoe ga je met ouders hierover in gesprek? En wat zijn juist leuke en leerzame media-activiteiten? Aanwezige experts zijn onder meer:

  • Kinderpsychiater Marja van ‘t Spijker, over de rol van media bij een veilige hechting
  • Onderwijsadviseur Martijn Hermsen van de Rolf Groep, over geschikte digitale media voor op de kinderdagopvang en basisschool.
  • Arts in de jeugdgezondheidszorg Maren Heeris (JGZ Zuid-Holland West) werkt op het consultatiebureau en praat ook met ouders over mediagebruik.

» Meer informatie en aanmelden


Praat op sociale media mee via de hashtag #MUD21

Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Media Ukkie Dagen