WegWijzers en Mediamomentje van de dag tijdens de Media Ukkie Dagen

WegWijzers

4 februari 2020In deze tijd, nu kinderen extra veel thuis zijn, is het goed als ouders hun kind bij het mediagebruik steunen en daarbij letten op de balans door ook andere dingen samen te doen. Tijdens de Media Ukkie Dagen krijgen ouders en professionals daarom tips om plezier met maar ook zonder media te beleven.

WegWijzers voor de kinderopvang, onderwijs en opvoedprofessionals

Om professionals te helpen bij het creëren van de balans en variatie die nodig is, ontwikkelt Mediasmarties voor de Media Ukkie Dagen twee WegWijzers (2-4 jaar, 5-6 jaar) over het thema ‘Ik zie, Ik zie, wat jij niet ziet’.

Gebruik de WegWijzers om samen te lezen, kijken, luisteren, spelen en doen. Met én zonder scherm. Binnen en buiten. Zo weet je niet alleen dat de inhoud geschikt is voor het kind, maar creëer je eenvoudig de balans en variatie die nodig is. Ook dagen we je uit om waar mogelijk de media samen te gebruiken. Daarmee zorg je voor de begeleiding die (jonge) kinderen nodig hebben om zich te kunnen ontwikkelen. De WegWijzers zijn vanaf eind februari beschikbaar.

Mediamomentje van de dag voor ouders

Tijdens de Media Ukkie Dagen krijgen ouders op de website iedere dag een tip om een on- of offline mediamomentje te creëren met hun kind. De tips en adviezen zijn laagdrempelig en direct toe te passen in de praktijk en gebaseerd op de WegWijzers voor kinderopvang en onderwijs.

WegWijzers en Mediamomentje van de dag voor Bibliotheken

Voeg de WegWijzers toe aan het aanbod richting scholen en kinderopvang of gebruik de wegwijzers om een activiteit, zoals een Media Ukkie Café, een (online) workshop met tips over mediaopvoeding of een app-uurtje vorm te geven. De WegWijzers zijn vanaf eind februari beschikbaar.

Ook kun je als bibliotheek tijdens de campagne ouders attenderen op het Mediamomentje van de dag op mediaukkiedagen.nl of de informatie crossposten op sociale media. Houd voor de laatste berichten Iedereen Mediawijs in de gaten op Twitter, Facebook en Instagram. Meepraten over de Media Ukkie Dagen? Gebruik #MUD21.

Heb jij tips, materiaal of een activiteit?

Heb jij een leuke app, (digitaal) prentenboek of ander informatiemateriaal voor ouders? Laat het ons weten via [email protected]. De redactie kijkt of we de informatie kunnen opnemen in een van de WegWijzers, het Mediamomentje van de dag of elders binnen de campagne.


Praat op sociale media mee via de hashtag #MUD21

Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Media Ukkie Dagen