Inspiratie Webinar, Landelijk webinar en meer voor bibliotheken

Inspiratie Webinar

4 februari 2021Op dit moment is het voor bibliotheken lastig om fysieke activiteiten en bijeenkomsten te organiseren. Daarnaast hebben we afgelopen dinsdag tijdens de persconferentie te horen gekregen dat de huidige maatregelen tot tenminste 2 maart worden verlengd. Het is dus extra moeilijk om plannen te maken voor het voorjaar. De Koninklijke Bibliotheek, Cubiss en Netwerk Mediawijsheid slaan daarom de handen ineen en komen met verschillende, laagdrempelige mogelijkheden om aan te sluiten op de Media Ukkie Dagen (26 maart t/m 2 april 2021).

Inspiratie Webinar

Uiteraard is het ook mogelijk om tijdens de Media Ukkie Dagen zelf een online activiteit te organiseren. Weet je niet waar je moet beginnen? Volg dan het Inspiratie Webinar op donderdag 25 februari van 15:00 – 16:30 uur. Tijdens dit webinar krijg je inspiratie voor het organiseren van een online activiteit, geven we informatie over hoe je jouw activiteiten goed op de kaart kunt zetten, vertellen we hoe je met jouw bibliotheek kunt meedoen aan de landelijke webinar.

» Aanmelden. Meer informatie over het Inspiratie Webinar vind je op BiebtoBieb.

» Nu al aan de slag met het organiseren van een online activiteit? Check het stappenplan voor een online activiteit.

Landelijk webinar

Op woensdagavond 31 maart 2021 vindt er van 20:00 – 21:00 uur een landelijk webinar plaats voor ouders over mediaopvoeding voor kinderen van 0 tot 6 jaar. Het webinar zal gepresenteerd worden door Denise Bontje en aansluiten op de campagne. Plaats het webinar op jouw activiteitenagenda en nodig de ouders uit jouw regio uit om deze bij te wonen. Binnenkort volgt hierover meer informatie op deze website, in de nieuwsbrief van de Koninklijke Bibliotheek en BiebtoBieb.

Actiegids

Er wordt een actiegids opgesteld met tips voor bibliotheken om aan de slag te gaan met mediaopvoeding in de bibliotheek tijdens de Media Ukkie Dagen. Zodra de actiegids beschikbaar is, zal deze worden toegevoegd aan de toolkit. Deze wordt aan het eind van het Inspiratie Webinar ook meegegeven aan de deelnemers.

Toolkit

Zoals ieder jaar is er een toolkit beschikbaar met verschillende campagnematerialen, zoals: logo’s, posters en afbeeldingen voor sociale media. Gebruik deze middelen om aandacht te vragen voor de campagne. De toolkit wordt de komende weken verder aangevuld.

» Ga naar de toolkit


Praat op sociale media mee via de hashtag #MUD21

Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Media Ukkie Dagen