3 Voorleestips

Oma leest voor

Voorlezen aan kinderen is gezellig, maar ook heel belangrijk. Het bevordert namelijk de taalontwikkeling van je kind. Ook stimuleert het de ontwikkeling van het brein, geeft het meer zelfvertrouwen en het prikkelt de verbeeldingskracht. Vandaag drie leuke voorleestips!

Prentenboek: Het is een boek

‘Het is een boek’ is een prentenboek over het gebruik van digitale media. Aap zit rustig een boek te lezen, alleen Ezel stoort hem steeds! Ezel begrijpt maar niet wat hij aan het doen is. Ook bestookt Ezel hem steeds met vragen over het vreemde ding wat hij in zijn handen heeft. Want hoe scrol je naar beneden? En hoe kun je ze laten vechten? Kom hier achter door ‘Het is een boek’ voor te lezen aan je ukkie!

» Meer informatie over ‘Het is een boek’

Booxalive

Booxalive staat vol met digitale prentenboeken, kinderpoëzie en vele andere content voor kids. Lezen is ondanks de “iMaatschappij” erg belangrijk. Booxalive biedt wat de naam inhoudt: “levende boeken”. Laat je inspireren!

» Bekijk het aanbod

Mediaopvoeding voorleesboekje: ‘Mijn computer is leuk’

Dit voorleesboekje biedt op een speelse manier mediaopvoedondersteuning aan ouders met jonge kinderen (2,5 tot 6 jaar). Het is geschikt voor alle ouders, inclusief ouders die moeite hebben met lezen of met de Nederlandse taal. ‘Mijn computer is leuk’ bevat simpele informatie in beelden, korte teksten in eenvoudige taal of korte gesproken teksten. Elk hoofdstuk bevatten een paar vragen voor de kinderen. Ga er samen mee aan de slag!

» Meer informatie over ‘Mijn computer is leuk’

Ga voor meer leestips, handige tools en apps naar: https://www.mediaukkiedagen.nl/tips/


Praat op sociale media mee via de hashtag #MUD20

Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Media Ukkie Dagen