Een boek, een site en een app uitgelicht!

Van vrijdag 27 maart tot en met vrijdag 3 april zijn de Media Ukkie Dagen. Je kunt de campagne online vanuit huis volgen. Het zijn ongewone tijden en in veel jonge gezinnen zal er flink gebruik gemaakt worden van media. Wij geven je tips en adviezen die je helpen bij al je vragen over opvoeden met media. Vandaag lichten we alvast drie interessante tips uit: een boek, een site en een app!

Mediaopvoeding voorleesboekje: ‘Mijn computer is leuk’

Dit voorleesboekje biedt op een speelse manier mediaopvoedondersteuning aan ouders met jonge kinderen (2,5 tot 6 jaar). Het boekje is geschikt voor alle ouders, inclusief ouders die moeite hebben met lezen of met de Nederlandse taal. ‘Mijn computer is leuk’ bevat simpele informatie in beelden, korte teksten in eenvoudige taal of korte gesproken teksten. Dit zorgt er namelijk voor dat de lezer precies weet wat hij moet doen na het lezen, bekijken of beluisteren ervan.

» Meer informatie over ‘Mijn computer is leuk’

Site: Veiliginternetten.nl

Op Veiliginternetten.nl vind je tips, tricks en stap voor stap uitleg over wat jij kunt doen en laten om veilig te internetten. De site is bedoeld voor iedereen met vragen over veilig gebruik van internet.

» Ga naar Veiliginternetten.nl

App: Brikki de Leeuw

Brikki de Leeuw helpt kinderen hun fantasie gestalte te geven door hun eigen verhaaltjes te laten maken. Daardoor kunnen kinderen hetzelfde als grote mensen: het maken van hun eigen boekjes, filmpjes en zelfs hun eigen televisie. Brikki kan alleen worden gemaakt of samen met ouders. Zo leren grote mensen van kinderen en kinderen van grote mensen. Leuk om samen te ontdekken tijdens de Media Ukkie Dagen!

» Bekijk Brikki de Leeuw

 

>> Bekijk alle tips voor thuis! 


Praat op sociale media mee via de hashtag #MUD20.
Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Media Ukkie Dagen