Leestips voor de zondag

Het is zondag! Een mooi moment om je als ouder en/of verzorger in te lezen over opvoeden met media. Wij geven je  daarom graag een aantal leuke en handige leestips. Een voor jezelf, eentje om samen te lezen en een voor je ukkie!

Voor jezelf: 24Baby Mediawijsheid

Het kan lastig zijn om in te schatten wat je kindje al kan op het gebied van media en internet. Veel ouders hebben als gevolg vragen over schermtijd, geschikte apps en veilig internetten. Met dit artikel van 24Baby over mediawijsheid maak jij je kind wegwijs in de digitale wereld.

» Lees het artikel

Samen: Mediaopvoeding voorleesboekje: ‘Mijn computer is leuk’

Dit voorleesboekje biedt op een speelse manier mediaopvoedondersteuning aan ouders met jonge kinderen (2,5 tot 6 jaar). Het is geschikt voor alle ouders, inclusief ouders die moeite hebben met lezen of met de Nederlandse taal. ‘Mijn computer is leuk’ bevat simpele informatie in beelden, korte teksten in eenvoudige taal of korte gesproken teksten. Elk hoofdstuk bevatten een paar vragen voor de kinderen. Ga er samen mee aan de slag!

» Meer informatie over ‘Mijn computer is leuk’

Voor je ukkie: luisterboeken

Luisterboeken zijn heerlijk voor het slapengaan of om even te ontspannen. De bibliotheek heeft tijdelijk extra luisterboeken toegevoegd! Voor iedereen, dus ook als je geen lid bent van de Bibliotheek. Installeer de gratis LuisterBieb-app op je tablet of smartphone en laat je ukkie het ervaren!

» Bekijk het aanbod

» Bekijk alle leestips, handige tools en apps 


Praat op sociale media mee via de hashtag #MUD20.
Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Media Ukkie Dagen