De opvoedvraag van vandaag over schermtijd

Van vrijdag 27 maart tot en met vrijdag 3 april zijn de Media Ukkie Dagen. Je kunt de campagne online vanuit huis volgen. Het zijn ongewone tijden en in veel jonge gezinnen zal er flink gebruik gemaakt worden van media. Tijdens deze dagen wordt elke dag een vraag aan de hand van zeven opvoedvragen met een bijbehorend antwoord uitgelicht! Vandaag lichten we de tweede vraag uit.

Vraag 2: Hoe lang mag mijn kind achter een beeldscherm zitten?

Veel ouders vragen zich af hoeveel tijd kinderen mogen besteden aan computeren en tv-kijken. Als het kind bezig is, geeft dat je extra tijd om bijvoorbeeld wat werk te doen of te koken. Maar hoe weet je hoeveel schermtijd goed is voor je kind? Er bestaan nog geen goed onderbouwde regels voor schermtijd. Maar er zijn wel handige richtlijnen die je kunt aanhouden. Deze verschillen per leeftijd hangen samen met de ontwikkeling van je kind. Naarmate het kind ouder wordt, kun je de hoeveelheid schermtijd opbouwen.

» Bekijk het volledige antwoord en de richtlijnen per leeftijd

Gister werd vraag 1 uitgelicht!
Morgen vraag 3: “Hoe houd ik grip op het beeldschermgebruik van van mijn kind?”


Dit antwoord is samengesteld door Opvoeden.nl, Mediaopvoeding.nl en de GroeiGids. Voor meer betrouwbare informatie over mediaopvoeding kun je terecht op deze websites.

Praat op sociale media mee via de hashtag #MUD20.
Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Media Ukkie Dagen