Vrijdag starten de Media Ukkie Dagen. Zo doe je mee als ouder!

Start MUD

Jonge kinderen zijn dol op media. In deze tijd maken ze er waarschijnlijk meer gebruik van dan normaal. Ze kijken hun favoriete kindertelevisie en bladeren door boekjes. Ze swipen naar filmpjes op internet en spelen spelletjes op de tablet. Als ouder of opvoeder wil je je kind hierbij begeleiden. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Doe vanaf vrijdag mee aan de Media Ukkie Dagen en verken samen met je dreumes, peuter of kleuter de mogelijkheden van media. Dit jaar vinden deze dagen van 27 maart tot en met 3 april online plaats. 

Voor veel kinderen is de extra schermtijd thuis een feest, maar als ouder wil je straks ook weer soepel terug naar de ‘gewone’ situatie. Hoe kun je in alledaagse én buitengewone tijden omgaan met media binnen de opvoeding? Welke boekjes, films en spelletjes zijn geschikt voor een baby of peuter? Hoe wissel je het leren en spelen af, met en zonder tablet? Waar beleef je met je ukkie samen plezier aan? In deze tijd kun je samen met je kind bewust met media aan de slag gaan. Wij geven je tijdens de campagne tips en adviezen die je helpen bij al je vragen over opvoeden met media.

Bekijk 3 manieren hoe je mee kunt doen aan de Media Ukkie Dagen.

Tips en adviezen bij 7 herkenbare vragen over media en opvoeden

Heb jij als ouder of opvoeder ook vragen over het mediagebruik van je kind? Tijdens de Media Ukkie Dagen wordt elke dag een van deze herkenbare opvoedvragen uitgelicht. Bekijk de 7 vragen en antwoorden en ga samen met je ukkie aan de slag met de tips en tools!

Ontdek de tips

Tijdens de Media Ukkie Dagen kun je veel tips vinden over opvoeden en media: van leuke boekjes om samen te lezen tot apps om samen mee te spelen. Daarnaast vind je veel informatie over mediaopvoeding. De tips zijn ingedeeld op basis van de vijf kanten van de MediaDiamant.

Handige wegwijzer: de MediaDiamant

Ga tijdens de Media Ukkie Dagen aan de slag met de ‘MediaDiamant – wegwijs in mediaopvoeding’. Het is een handige wegwijzer met tips voor ouders om kinderen van 0 tot en met 18 jaar mediawijs op te laten groeien. De MediaDiamant heeft vijf kanten: plezier, inhoud, veilig, samen en balans. Aan iedere kant zijn praktische tips en informatie verbonden. Je kan deze tips naar eigen inzicht toepassen, afhankelijk van je opvoedstijl en gezinssituatie. 


Praat op sociale media mee via de hashtag #MUD20.

Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Media Ukkie Dagen