3 handige tips voor opvoedspecialisten

3 tips voor opvoedinstellingen

Zit mijn kind niet te lang op de tablet? En zijn de filmpjes en spelletjes die mijn kind speelt wel geschikt?” Ouders en opvoeders hebben veel vragen over het mediagebruik van jonge kinderen. CJG’s, opvoedspecialisten en mediacoaches spelen een belangrijke rol in het bieden van antwoorden. Hoe ondersteunt jouw organisatie ouders en opvoeders tijdens de Media Ukkie Dagen? Lees hieronder drie tips!

Digitale Burgertjes

Het boek ‘Digitale Burgertjes’ helpt ouders, opvoeders en leerkrachten om de virtuele wereld waarin kinderen leven beter te begrijpen. Hoe kunnen kinderen vandaag op een inspirerende manier van technologie gebruikmaken? En welke vaardigheden zijn nodig om mee te draaien in de digitale samenleving? Lees de antwoorden op deze vragen in dit boek of gebruik ‘m tijdens je activiteit.  

» Bekijk hier meer informatie

Toolbox Mediaopvoeding

‘Media? Gewoon opvoeden!’ is een goedgevulde gratis toolbox van het NJi met betrouwbare informatie en adviezen voor opvoedprofessionals en leraren om ouders te kunnen begeleiden. Je vindt hier tips en adviezen, gebaseerd op actuele wetenschappelijke kennis, opgedeeld in leeftijdsgroepen. Handig om te gebruiken tijdens een activiteit gedurende de Media Ukkie Dagen.

» Lees de tips en adviezen op de website van het Nederlands Jeugdinstituut 

Bewust gebruik van media voor kinderen

Kinderen groeien op in een wereld vol media. Wat is de rol van de (opvoed)professional hierin? En hoe zet je media bewust en activerend in? Op het platform Kind & Media van Sardes en Mediasmarties vind je informatie, kennis en inspiratie om aan de slag te gaan. Organiseer met deze kennis een activiteit tijdens #MUD20. 

» Lees de informatie, kennis en inspiratie hier

Meer tips lezen? Kijk op: www.mediaukkiedagen.nl/opvoeding/


Praat op sociale media mee via de hashtag #MUD20.

Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Media Ukkie Dagen