3 mediawijze tips voor in de kinderopvang

3 tips voor de kinderopvang

Ukkies gebruiken media thuis, maar ook op de voorschool, de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf of de BSO. Daar wordt de tablet steeds meer ingezet om te lezen, spelen of zingen. Hoe kun je als kinderopvang media bewust inzetten, zodat kinderen er veilig plezier aan beleven en ervan leren? De Media Ukkie Dagen zijn hét moment om hier aandacht aan te besteden! Ga samen met de kinderen aan de slag met digitale boekjes en educatieve apps. Hier vind je drie tips hoe je dat kan doen!

Voorleesfilmpjes

De Bibliotheek biedt diverse voorleesfilmpjes aan voor kinderen. Dit zijn geanimeerde prentenboeken, die worden voorgelezen. Soms worden ze ook nog ondersteund met (klassieke) muziek. De voorleesfilmpjes die nu worden aangeboden komen van Bereslim, de Voorleeshoek en Schooltv Beeldbank. Leuk om tijdens een activiteit gebruik te maken van deze voorleesfilmpjes!

» Bekijk het aanbod

BoekStart en mediaopvoeding; een logische combinatie!

De kinderopvang en de bibliotheek kunnen elkaar goed ondersteunen, zeker als het om mediaopvoeding gaat! Kinderopvang Oudenbosch en Bibliotheek West-Brabant zijn hier een fantastisch voorbeeld van. Samen gingen ze aan de slag met onder andere BoekStart. Deze blog gaat over de samenwerking en het mooie resultaat! 

» Lees de blog en laat je inspireren

YouTube Kids

YouTube Kids is een aparte app voor Android en iOS met daarin alleen een kindvriendelijk videoaanbod. De app biedt tekenfilms, kinderliedjes en educatieve video’s en is bedoeld om als ouder controle te krijgen over wat je kinderen wel en niet mogen zien. Met de app kun je terugkijken wat je kinderen bekijken, kanalen selecteren die ze wel of niet mogen zien en daarnaast instellen hoe lang ze nog video’s mogen kijken. Handig om als tip mee te geven aan ouders, zodat zij meer grip hebben op het kijkgedrag van hun kinderen. 

» Bekijk de video over YouTube Kids

Meer tips? Kijk op: www.mediaukkiedagen.nl/kinderopvang/


Praat op sociale media mee via de hashtag #MUD20.

Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Media Ukkie Dagen