3 tips voor mediaopvoeding in de bibliotheek 

Bibliotheken richten zich steeds vaker op digitale media, zoals apps en digitale boekjes, en de vaardigheden die nodig zijn om digitale media te gebruiken. Het is dé plek waar ouders en opvoeders naartoe kunnen met vragen over geschikte media en hoe je hiermee om kan gaan. Tijdens de Media Ukkie Dagen spelen bibliotheekmedewerkers daarom een belangrijke rol door het organiseren van activiteiten om ouders en opvoeders te helpen met hun vragen. Hieronder vind je drie tips die je helpen bij het organiseren van een activiteit in de bibliotheek.

Mediaopvoeding: breder dan het woord

Hoe verhoudt jouw bibliotheek zich tot hulp bij mediagebruik? Deze publicatie van Cubiss helpt bibliotheken bij het ontwikkelen van een totaalaanpak waarin taal én media hand in hand gaan. Ook biedt de publicatie handvatten om concreet aan de slag te gaan. Lees je in!

» Lees de informatie en downloads

Leen een leskist

Met de Lab out of the Box-leskisten verzorgt Probiblio kant-en-klare lessen over digitale geletterdheid. Met het (digitale)speelgoed, tablets, boekjes en opdrachten organiseer je verschillende media-activiteiten voor kinderen van 3 tot en met 6 jaar. Deze kist kun je inzetten tijdens je activiteit.

» Bekijk het aanbod van Probiblio

Media Ukkies inspiratieboekje

Dit inspiratieboekje van Family Factory staat bomvol tips en ideeën van ouders over mediaopvoeding van kinderen van 0-6 jaar. Het helpt ouders en opvoeders van jonge kinderen om niet te verdwalen, maar juist de weg te vinden in de digitale wereld. Leuk om aan ouders aan te bieden na je activiteit!

» Meer informatie en bestellen 

Kijk voor meer tips en informatie op: www.mediaukkiedagen.nl/bibliotheken


Praat op sociale media mee via de hashtag #MUD20.

Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Media Ukkie Dagen