Al zo’n 45 activiteiten op de kaart! Wat doet jouw organisatie?

activiteitenkaart

Tijdens de Media Ukkie Dagen van 27 maart tot en met 3 april worden er door het hele land verschillende activiteiten georganiseerd voor ouders en (professionele) opvoeders over opvoeden met media. Deze activiteiten worden onder andere georganiseerd door bibliotheken, de kinderopvang, opvoedinstellingen en basisscholen. 

Er staan nu al zo’n 45 Media Ukkie Dagen-activiteiten op de landelijke activiteitenkaart. Doet jouw organisatie al mee? Kijk voor een activiteit bij jou in de regio op: mediaukkiedagen.nl/activiteiten of zet je eigen evenement op de kaart.

Organiseer in 8 stappen een activiteit

Stap 1: Check de agenda van jouw organisatie. Staat er tussen 27 maart en 3 april al een activiteit over media of opvoeding gepland?

Stap 2: Nog niets op de planning? Bedenk zelf een activiteit om ouders en opvoeders te ondersteunen bij vragen over het mediagebruik van hun ukkie. Denk aan een ouder-café, een voorleesuurtje of een speelochtend. Organiseer deze dan in het kader van de Media Ukkie Dagen en meld je activiteit aan op de kaart!

Stap 3: Prik een geschikte datum tijdens de Media Ukkie Dagen (27 maart t/m 3 april 2020) en kies een locatie voor de activiteit.

Stap 4: Meld de activiteit aan op de kaart. Bezoekers van de website zien dat je deelneemt aan de campagne en Netwerk Mediawijsheid ondersteunt je in de communicatie.

Stap 5: Download en print de campagnematerialen om jouw activiteit te promoten. Plak de posters op de muur, prik ze op het activiteitenbord of hang ze in het café. Gebruik ook je website, sociale media en nieuwsbrieven om de activiteit onder de aandacht te brengen. Gebruik hierbij de hashtag #MUD20, zodat wij je post eventueel kunnen delen.

Stap 6: Activeer je netwerk! Stel je collega’s, relaties en eventueel (lokale) pers op de hoogte van je plannen en nodig ze uit. Zij kunnen helpen bij het werven van deelnemers.

Stap 7: Niks vergeten? Denk aan: het regelen van sprekers, drukken of bestellen van materialen, catering of een fotograaf om mooie foto’s te maken.

Stap 8: Deel tijdens en na afloop het succes van je activiteit via je website, sociale media en in de nieuwsbrief. Gebruik hierbij de hashtag #MUD20.

Bekijk hier inspirerende voorbeelden.


Praat op sociale media mee via de hashtag #MUD20.

Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Media Ukkie Dagen