Wat is er te doen op zaterdag 6 april? #MUD19

Het einde van de Media Ukkie Dagen zijn in zicht! Toch worden er in het weekend nog volop activiteiten georganiseerd voor (groot)ouders en/of (professionele) opvoeders en hun ukkies. Bezoek bijvoorbeeld het Media Ukkie Lab in Parkwijk, sluit aan bij de Media Ukkie speelmiddag in Rucphen of kom naar de lezing over autisme en media in Roosendaal.

Tijdens de campagne organiseren o.a. bibliotheken, mediacoaches, kinderdagverblijven en Centra voor Jeugd en Gezin leuke activiteiten en bijeenkomsten voor ouders met jonge kinderen over mediaopvoeding. Kijk op de landelijke activiteitenkaart om te zien wat er bij jou in de buurt te doen is.

Activiteiten op zaterdag 6 april

Media Ukkie Lab

Kom met je (klein)kind naar het Media Ukkie Lab en ontdek welke media leuk zijn voor peuters en kleuters. Maak kennis met robot Bee-bot en kijk wat deze allemaal kan en hoe je ervoor zorgt dat de Bee-bot precies doet wat jij wilt! Daarnaast ontdekken en delen we leuke en geschikte digitale prentenboeken en apps en krijg je informatie over het mediagebruik van jonge kinderen.

Tijd: 10.00-11.30 uur
Locatie: Bibliotheek Parkwijk

» Meer informatie

Media Ukkie speelochtend

Speciaal voor de Media Ukkie Dagen gaan we niet alleen voorlezen, maar kunnen ouders en kinderen ook spelen met andere media. Spelenderwijs zie je hoe je samen met je peuter digitale media en ander speelmateriaal kunt combineren met een prentenboek. Kom spelen en lezen met ‘Rupsje Nooitgenoeg’ en co-de-rups.

Tijd: 10.00-11.30 uur
Locatie: Bibliotheek Rijsbergen

» Meer informatie

Van speen tot game: ’n Beestenboel’

Wij nodigen jou en je kind (2-6 jaar) van harte uit voor ’n Beestenboel in de bibliotheek. Spelenderwijs laten we zien hoe je samen met je kind een online activiteit kunt koppelen aan een offline activiteit. Er wordt voorgelezen en samen kun je apps bekijken en knutselen net zoals Boer Boris.

Tijd: 11.00-12.00 uur
Locatie: Bibliotheek Tiel (in Zinder)

» Meer informatie

Tijd: 11.00-12.00 uur
Locatie: Bibliotheek Culemborg

» Meer informatie

Tijd: 13.00-14.00 uur
Locatie: Bibliotheek Geldermalsen

» Meer informatie

Media Ukkie speelmiddag

Speciaal voor de Media Ukkie Dagen gaan we niet alleen voorlezen, maar kunnen ouders en kinderen ook spelen met andere media. Spelenderwijs zie je onder andere hoe je samen met je peuter digitale media en ander speelmateriaal kunt combineren met een prentenboek. Kom spelen met Rupsje Nooitgenoeg en co-de-rups.

Tijd: 14.00-15.00 uur
Locatie: Bibliotheek VANnU Rucphen

» Meer informatie

Lezing autisme en media

Lezing over autisme en ADHD door Brigitte en Monique van iQ Coaches in jouw bibliotheek tijdens de Media Ukkie Dagen. Tijdens de lezing zal ingegaan worden op de kenmerken van autisme en ADHD en hoe er mee om te gaan. Daarnaast zullen er tips en trics voorbij komen en alle vragen worden beantwoord. In het kader van de Media Ukkie Dagen ‘Van speen tot game’ wordt er ook tijdens de lezing specifiek aandacht besteed aan het omgaan met media.

Tijd: 14.00-15.30 uur
Locatie: Bibliotheek Roosendaal

» Meer informatie

 


Praat op sociale media mee via de hashtag #MUD19.

Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Media Ukkie Dagen