3 interessante tips over mediaopvoeding

media ukkie dagen

Wat zijn handige apps en video’s voor je kind? Hoe maak je de tablet kindvriendelijk? Hoe vaak mag je kind op de tablet? Antwoorden op deze vragen en meer vind je bij tips. Vandaag lichten we drie interessante tips uit: een praktische app, een leerzaam voorleesboekje en een leuke website!

YouTube Kids

YouTube Kids is een aparte app voor Android en iOS met daarin alleen een kindvriendelijk videoaanbod. De app biedt tekenfilms, kinderliedjes en educatieve video’s en is bedoeld om als ouder controle te krijgen over wat je kinderen wel en niet mogen zien. Met de app kun je terugkijken wat je kinderen bekijken, kanalen selecteren die ze wel of niet mogen zien en daarnaast instellen hoe lang ze nog video’s mogen kijken.

» Bekijk de video over YouTube Kids

Mediaopvoeding voorleesboekje: ‘Mijn computer is leuk’

Dit voorleesboekje biedt op een speelse manier mediaopvoedondersteuning aan ouders met jonge kinderen (2,5 tot 6 jaar). Het boekje is geschikt voor alle ouders, inclusief ouders die moeite hebben met lezen of met de Nederlandse taal. ‘Mijn computer is leuk’ bevat simpele informatie in beelden, korte teksten in eenvoudig taal of korte gesproken teksten. Dit zorgt er namelijk voor dat de lezer precies weet wat hij moet doen na het lezen, bekijken of beluisteren ervan.

» Meer informatie over ‘Mijn computer is leuk’

SchoolTV voor ukkies

Op de website van NTR SchoolTV is uitstekend materiaal te vinden voor ukkies. Kijk bijvoorbeeld de filmpjes terug van Koekeloere, Rekenen met Moffel en Piertje en Beestenboerderij. Muziek maken, rekenen, woorden leren, oriënteren op de wereld: de filmpjes helpen jonge kinderen op verschillende manieren in de ontwikkeling.

» Bekijk de website van SchoolTV voor ukkies

 

Ga voor meer tips over apps, games en mediaopvoeding naar: www.mediaukkiedagen.nl/tips


Praat op sociale media mee via de hashtag #MUD19.

Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Media Ukkie Dagen