Wat is er te doen op donderdag 4 april? #MUD19

De Media Ukkie Dagen zijn in volle gang! Door het hele land worden er activiteiten georganiseerd voor (groot)ouders en/of (professionele) opvoeders en hun ukkies. Ook op donderdag 4 april is er weer veel te doen. Kom bijvoorbeeld naar het digiLAB in Stede Broec, sluit aan bij de CoderDojo voor ukkies in Ruinen of bezoek de lezing & workshop over digitale media bij jongeren in Amsterdam.

Tijdens de campagne organiseren o.a. bibliotheken, mediacoaches, kinderdagverblijven en Centra voor Jeugd en Gezin leuke activiteiten en bijeenkomsten voor ouders met jonge kinderen over mediaopvoeding. Kijk op de landelijke activiteitenkaart om te zien wat er bij jou in de buurt te doen is.

Activiteiten op donderdag 4 april

Media Ukkie Lab

Kom met je (klein)kind naar het Media Ukkie Lab en ontdek welke media leuk zijn voor peuters en kleuters. Maak eerst kennis met robot Bee-bot en kijk wat deze allemaal kan en hoe je ervoor zorgt dat de Bee-bot precies doet wat jij wilt! Daarnaast ontdekken en delen we leuke en geschikte digitale prentenboeken en apps, en krijg je informatie over het mediagebruik van jonge kinderen.

Tijd: 09.00-10.30 uur
Locatie: Bibliotheek Overvecht

» Meer informatie

Van speen tot game: informatieochtend

Wat zijn goede apps, games en video’s voor jonge kinderen? Kun je je kind aanleren zélf op tijd te stoppen met media? En hoe doe je dat dan? Tijdens deze inloopochtend en onder het genot van een kop koffie of thee kun je je vragen stellen aan mediacoaches en geven zij tips voor verantwoord mediagebruik door je kleintje(s). Ook geven zij voorbeelden van bijzondere boeken met augmented reality en de mogelijkheden van Bereslim.

Tijd: 10.00-11.30 uur
Locatie: Zwolle

» Meer informatie

Media Ukkie Dagen DigiLAB

In het DigiLAB zijn extra veel activiteiten om samen met je kind te doen in de schijnwerpers. Lees bijvoorbeeld samen een boek over robots of speel met de robotjes Co de Rups en Cubetto. Heb je vragen over mediaopvoeding? Dan kun je die altijd stellen aan de medewerkers in het DigiLAB. Naast deze activiteit kunnen de kinderen van alle leeftijden (en volwassenen) ook naar het DigiLAB komen voor onder andere de 3D printer, andere robots, programmeren en Virtual Reality.

Tijd: 14.00-17.00 uur
Locatie: Bibliotheek Stede Broec

» Meer informatie

CoderDojo Ukkie

Doe mee met jouw peuter of kleuter aan deze CoderDojo Ukkie. Tijdens deze bijeenkomst gaan ze aan de slag met de robots Bee-bot en Co-de-rups.

Tijd: 14.30-16.30 uur
Locatie: Bibliotheek Ruinen

» Meer informatie

Media Ukkie Lab

Kom met je (klein)kind naar het Media Ukkie Lab en ontdek welke media leuk zijn voor peuters en kleuters. Maak kennis met robot Bee-bot en kijk wat deze allemaal kan en hoe je ervoor zorgt dat de Bee-bot precies doet wat jij wilt! Daarnaast ontdekken en delen we leuke en geschikte digitale prentenboeken en apps en krijg je informatie over het mediagebruik van jonge kinderen.

Tijd: 14.30-15.30 uur
Locatie: Bibliotheek Zuilen

» Meer informatie

Voorlezen voor Media Ukkies

Voorlezen voor Media Ukkies, wat zijn er geweldige verhalen die tot leven worden gebracht in boeken, apps, augmented reality en andere media! Tijdens de Media Ukkie Dagen worden de reguliere voorleesmomenten in DOK Centrum verrijkt met media en worden er verhalen voorgelezen waarin deze elementen gecombineerd worden.

Tijd: 15.30-16.00 uur
Locatie: Delft

» Meer informatie

Van speen tot game: informatieavond

Wat zijn goede apps, games en video’s voor jonge kinderen? Kun je je kind zelf aanleren op tijd te stoppen met media en hoe doe je dat dan? Bibliotheek Oldenzaal organiseert een interactieve en informatieve avond voor ouders van jonge kinderen (0-6 jaar) in het kader van de Media Ukkie dagen. Ook staat de avond in het teken van de praktijk: we vragen ouders hun tablet mee te nemen. Ouders gaan zelf, onder begeleiding van een expert, aan de slag met apps die ze kunnen aanbieden aan hun kinderen.

Tijd: 19.00-20.30 uur
Locatie: Bibliotheek Oldenzaal

» Meer informatie

Lezing & Workshop van Speen tot Game

De Openbare Bibliotheek Amsterdam organiseert een avond in het teken van het Jonge Kind & Media. Gastspreker Paul Bierhaus, art director en sound designer bij YipYip, vertelt over de ontwikkeling van de app ‘Een Verre Reis’. YipYip won hiermee de Gouden Guppy 2017: de vakprijs voor de beste app voor peuters en kleuters t/m 6 jaar. Je krijgt inzicht in de totstandkoming van educatieve en verhalende apps en gaat vervolgens zelf aan de slag in het Cinekid Applab op de Jeugdetage in OBA Oosterdok.

Tijd: 19.00-21.00 uur
Locatie: Amsterdam

» Meer informatie

 


Praat op sociale media mee via de hashtag #MUD19.

Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Media Ukkie Dagen