3 leuke tips voor apps en digitale mediaproducten

Jaarlijks komen er veel verschillende apps en digitale mediaproducten op de markt die jonge kinderen uitnodigen tot spel en ontwikkeling. Maar welke producten zijn nu aantrekkelijk, betrouwbaar en gebruiksvriendelijk én bieden jonge kinderen optimaal de ruimte tot spelen en ontdekken? Hiervoor vind je drie leuke tips voor thuis en een extra tip voor op school.

Voor thuis

Een Verre Reis van Toon Tellegen (Winnaar Gouden Guppy 2017)

In dit interactieve boek duik je in de fabelachtige geanimeerde wereld van Toon Tellegen. Deze app heeft handgetekende illustraties, diverse interacties en animaties, een soundtrack en een ontroerend verhaal. Laat kinderen spelenderwijs dit literaire werk ontdekken, terwijl ze kleine opdrachtjes uitvoeren die hen door het verhaal leiden. Te gebruiken als voorleesapp of om zelf voor te lezen als ouder.

» Meer informatie over Een Verre Reis

Brikki de Leeuw

Brikki de Leeuw helpt kinderen hun fantasie gestalte te geven door hun eigen verhaaltjes te laten maken. Daardoor kunnen kinderen hetzelfde als grote mensen: het maken van hun eigen boekjes, filmpjes en zelfs hun eigen televisie. Brikki kan alleen worden gemaakt of samen met ouders. Zo leren grote mensen van kinderen en kinderen van grote mensen.

» Meer informatie over Brikki de Leeuw

Kidiyo (Genomineerde Gouden Guppy 2018)

De app Kidiyo biedt spellen, avonturen en andere items die op het scherm beginnen en in de “echte” wereld eindigen. In de app draait het vooral om spel en ontdekken.

» Meer informatie over Kidiyo

 

Nog meer tips over leuke, leerzame en/of creatieve apps en games vind je op mediasmarties.nl, kindmedia.nl of in Cinekid AppLab.

 

Extra tip voor op school

Luqo Spellenplatform (Winnaar Gouden Guppy 2018)

Luqo is een educatief spellenplatform voor het basisonderwijs. Het laat kinderen samen spelen, waarbij de kracht van digitale entertainment goed wordt benut. Kinderen staan om de Luqo heen waardoor ze met elkaar en van elkaar leren. De spellen worden uit zichzelf uitgelegd, waardoor begeleiding van leerkracht niet nodig is en kinderen zelfstandig kunnen leren.

» Meer informatie over Luqo

 

Ga voor meer tips over apps, games en mediaopvoeding naar: www.mediaukkiedagen.nl/tips


Praat op sociale media mee via de hashtag #MUD19.

Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Media Ukkie Dagen