3 tips bij het voorlezen

Voorlezen aan kinderen is heel belangrijk. Naast dat het natuurlijk erg gezellig is, is het ook van groot belang voor de taalontwikkeling van een kind. Kinderen die regelmatig worden voorgelezen hebben namelijk een grotere woordenschat. Daarnaast bevordert het ook de ontwikkeling van het brein, geeft het meer zelfvertrouwen en stimuleert het de verbeeldingskracht. Vandaag drie tips om je te helpen om vaker voor te lezen.

Prentenboek: Het is een boek

‘Het is een boek’ is een prentenboek over het gebruik van digitale media. Het boek begint dat Aap rustig een boek zit te lezen. Alleen stoort Ezel hem steeds! Want die begrijpt maar niet wat hij aan het doen is. Ook bestookt Ezel hem steeds met vragen over het vreemde ding wat hij in zijn handen heeft. Want hoe scrol je naar beneden? En hoe kun je ze laten vechten?

» Meer informatie over ‘Het is een boek’

Voorleesfilmpjes

De Bibliotheek biedt diverse voorleesfilmpjes aan voor kinderen. Dit zijn geanimeerde prentenboeken die worden voorgelezen. Voorleesfilmpjes prikkelen de zintuigen en nemen je mee in een bijzonder verhaal. Soms worden ze ook nog ondersteund met (klassieke) muziek. Met een Bibliotheekabonnement kunnen de filmpjes gratis bekeken worden.

» Bekijk de voorleesfilmpjes

Boekstart

BoekStart is een landelijk initiatief van Stichting Lezen en De Bibliotheek en heeft als doel het voorlezen aan jonge kinderen te stimuleren. BoekStart is verkrijgbaar in de bibliotheek bij jou in de buurt of download de app vol met video’s en informatie over voorlezen.

» Meer informatie over Boekstart

 

Ga voor meer tips over apps, games en mediaopvoeding naar: www.mediaukkiedagen.nl/tips


Praat op sociale media mee via de hashtag #MUD19.

Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Media Ukkie Dagen