Wat is er te doen op dinsdag 2 april? #MUD19

De Media Ukkie Dagen zijn in volle gang! Door het hele land worden er activiteiten georganiseerd voor (groot)ouders en/of (professionele) opvoeders en hun ukkies. Ook op dinsdag 2 april is er weer veel te doen. Kom bijvoorbeeld naarde informatieochtend in Stadkamer Stadshagen, sluit met jouw ukkie aan bij de digitale voorleesactiviteit in Boekel of bezoek de lezing over mediawijsheid in Stadkamer Centrum Zwolle.

Tijdens de campagne organiseren o.a. bibliotheken, mediacoaches, kinderdagverblijven en Centra voor Jeugd en Gezin leuke activiteiten en bijeenkomsten voor ouders met jonge kinderen over mediaopvoeding. Kijk op de landelijke activiteitenkaart om te zien wat er bij jou in de buurt te doen is.

Activiteiten op dinsdag 2 april

Digitale Voorleesactiviteit

Kom in de bibliotheek samen met je peuter genieten van het verhaal Klein wit visje van Guido van Genechten. Ervaar zo hoe digitale media een extra aanvulling kan zijn. Spelenderwijs laat Bibliotheek Boekel zien hoe je samen met je peuter digitale media kunt combineren met een prentenboek. Ook laten ze ervaren hoe je met behulp van digitale media, kleurpotloden en papier, je zelf gemaakt visje tot leven kan wekken. Na afloop is er gelegenheid om vragen te stellen over mediagebruik met jonge kinderen.

Tijd: 09.30-10.00 uur + 10.00-10.30 uur
Locatie: Bibliotheek Boekel

» Meer informatie 09.30 uur + Meer informatie 10.00 uur

Voorleeshalfuurtje

Voorlezen aan kinderen is heel belangrijk. Naast dat het gezellig is, is het ook van groot belang voor de taalontwikkeling van een kind. Kinderen die regelmatig worden voorgelezen hebben namelijk een grotere woordenschat. Kom je ook luisteren bij de Bibliotheek Heyhoef naar een mooi verhaal?

Tijd: 09.30-10.00 uur
Locatie: de Bibliotheek Heyhoef

» Meer informatie

Van speen tot game: informatieochtend

Wat zijn goede apps, games en video’s voor jonge kinderen? Kun je je kind aanleren zélf op tijd te stoppen met media? En hoe doe je dat dan? Tijdens deze inloopochtend bij de Stadkamer Stadshagen kun je vragen stellen aan mediacoaches en geven zij tips voor verantwoord mediagebruik door je kleintje(s). Ook geven zij voorbeelden van bijzondere boeken met augmented reality en de mogelijkheden van Bereslim

Tijd: 10.00-11.30 uur
Locatie: Stadkamer Stadshagen

» Meer informatie

Media Ukkie Lab

Kom met je (klein)kind naar het Media Ukkie Lab bij Bibliotheek Hoograven en ontdek welke media leuk zijn voor peuters en kleuters. Maak kennis met robot Bee-bot en kijk wat deze allemaal kan en hoe je ervoor zorgt dat de Bee-bot precies doet wat jij wilt. Daarnaast deel de bibliotheek leuke en geschikte digitale prentenboeken en apps en krijg je informatie over het mediagebruik van jonge kinderen.
Tijd: 10.30-11.30 uur
Locatie: Bibliotheek Hoograven

» Meer informatie

Voorlezen voor Media Ukkies

Bij DOK Delft wordt voorgelezen aan de Media Ukkies. Er zijn geweldige verhalen die tot leven worden gebracht in boeken, apps, augmented reality en andere media.

Tijd: 15.30-16.00 uur
Locatie: DOK Delft

» Meer informatie

Lezing van Speen tot Game

De wereld waarin onze kinderen opgroeien is fundamenteel anders dan de wereld waarin we zelf zijn opgegroeid. De veranderingen gaan razendsnel en wat de toekomst ons brengt, is niet te voorspellen. Hoe ziet de maatschappij er over 10 jaar uit of wanneer onze kinderen volwassen zijn, welke vaardigheden zullen ze nodig hebben en wat voor werk gaan ze doen? Dit zijn vragen waar we geen antwoord op hebben, maar we kunnen in de opvoeding wel rekening houden met een paar belangrijke principes. Het is van groot belang dat we onze kinderen bewust, kritisch en actief opvoeden. Maar waar moet je op letten? Welke valkuilen, uitdagingen en mogelijkheden zijn er? Leonie Pietersen (van Media-iq) maakt je wegwijs in de wereld van media en opvoeden. Aan het eind van de avond heb je een aantal handvatten om actief met je kind aan de slag te gaan met mediawijsheid.

Tijd: 19.30-21.00 uur
Locatie: Stadkamer Centrum Zwolle

» Meer informatie

 


Praat op sociale media mee via de hashtag #MUD19.

Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Media Ukkie Dagen