3 tips over het gebruik van media voor ouders

Digitale apparaten zijn niet meer weg te denken in het dagelijks leven. Tablets, gameconsoles en smartphones zijn in elk gezin onmisbaar. Ook kinderen downloaden verschillende apps op de tablet of telefoon om games te spelen. Maar welke apps zijn eigenlijk geschikt voor je dreumes, peuter of kleuter? Om antwoord te krijgen op deze vraag vind je hieronder drie tips.

1. Kijkwijzer – PEGI

Niet alle games zijn geschikt voor jonge kinderen. Enge beelden kunnen leiden tot nachtmerries en grove taal wordt gemakkelijk overgenomen. Beelden werken echter niet bij alle kinderen op dezelfde manier. Leeftijd speelt hierbij een belangrijke rol. PEGI helpt bij het maken van een goed geïnformeerde aankoopbeslissing bij games door het gebruik van verschillende symbolen.

» Lees meer over PEGI

2. AppLab van Cinekid

Kinderen brengen veel tijd door op tablets en de smartphones van hun ouders. Welke internationale apps zijn leuk?
Cinekid AppLab heeft de beste selectie gemaakt van apps die komen uit het enorme internationale aanbod van ontwikkelaars uit heel de wereld. Alle apps in de selectie zijn getest op kwaliteit, speelbaarheid en veiligheid.

» Bekijk de selectie van Cinekid AppLab

3. Mediaopvoeding.nl

Mediaopvoeding is dat deel van de opvoeding dat erop gericht om kinderen bewust en selectief met media om te laten gaan. Maar wat als je een specifieke vraag hebt over media en opvoeden? Op de website Mediaopvoeding.nl kun je terecht met alle vragen omtrent mediaopvoeding van kinderen en geven deskundigen antwoord. Tip: je kunt de vragen filteren op leeftijdsgroep (bijvoorbeeld 0-3 jaar en 4-6 jaar) en per categorie. Bijvoorbeeld privacy, gamen en tijdsbesteding.

» Ga naar Mediaopvoeding.nl

 

» Tijdens de Media Ukkie Dagen worden er nog meer tips gedeeld. Meer weten over apps, games en mediaopvoeding? Ga naar: mediaukkies.nl/tips


Praat op sociale media mee via de hashtag #MUD19.

Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Media Ukkie Dagen