Wat is er te doen op maandag 1 april? #MUD19

Maandag is de vierde dag van de Media Ukkie Dagen! Door het hele land worden er activiteiten georganiseerd voor (groot)ouders en/of (professionele) opvoeders en hun ukkies. Er staan leuke activiteiten op de planning voor maandag 1 april: zo organiseert Bibliotheek VANnU Oudenbosch een Media Ukkie speelmiddag en organiseert Bibliotheek DOK Delft een media voorleesmoment voor ukkies.

Tijdens de campagne organiseren o.a. bibliotheken, mediacoaches, kinderdagverblijven en Centra voor Jeugd en Gezin leuke activiteiten en bijeenkomsten voor ouders met jonge kinderen over mediaopvoeding. Kijk op de landelijke activiteitenkaart om te zien wat er bij jou in de buurt te doen is.

Activiteiten op maandag 1 april

Boekstartuurtje Media Ukkie Dagen

Meer weten over digitale opvoeding van je jonge kind (0-6 jaar)? Kom dan naar deze gezellige bijeenkomst over voorlezen, digitale prentenboeken en geschikte apps voor jonge kinderen.
Tijd: 09.00-10.00 uur
Locatie: Bibliotheek De Wijk

» Meer informatie

Visje, visje in het water

Kom samen met je peuter genieten van het verhaal: Klein Wit Visje van Guido van Genechten. Ervaar zo hoe digitale media een extra aanvulling kan zijn. Spelenderwijs laten we zien hoe je samen met je peuter digitale media kunt combineren met een prentenboek. We lezen eerst voor en laten je daarna ervaren hoe je met behulp van digitale media, kleurpotloden en papier, je zelfgemaakt visje tot leven kan wekken. Tot slot is er gelegenheid om vragen te stellen over mediagebruik met jonge kinderen.
Tijd: 10.30-11.30 uur
Locatie: Bibliotheek Gemert

» Meer informatie

Speelmiddag van speen tot game

Bibliotheek De Kempen organiseert een Media Ukkie speelmiddag. Jonge kinderen zijn welkom om samen met hun ouders/verzorgers langs te komen om te spelen en kennis te maken met verschillende games, apps, video’s en geschikt leesvoer. Leer programmeren, duik in een boek met bijpassende app of laat je kleurplaat tot leven komen.
Tijd: 15.00-17.00 uur
Locatie: Bibliotheek De Kempen

» Meer informatie

Visje, visje in het water

Kom samen met je peuter genieten van het verhaal: Klein Wit Visje van Guido van Genechten. Ervaar zo hoe digitale media een extra aanvulling kan zijn. Spelenderwijs laten we zien hoe je samen met je peuter digitale media kunt combineren met onder andere een prentenboek. We gaan eerst voorlezen. Daarna ervaren we hoe je met behulp van digitale media, kleurpotloden en papier, je zelfgemaakt vis tot leven kan wekken. Tot slot is er ook tijd om vragen te stellen over mediagebruik bij kinderen.
Tijd: 15.30-16.30 uur
Locatie: Bibliotheek Beek en Donk

» Meer informatie

Voorlezen voor Media Ukkies

Wat zijn er geweldige verhalen die tot leven worden gebracht in boeken, apps en augmented reality! Tijdens de Media Ukkie Dagen worden de reguliere voorleesmomenten in DOK Centrum en in DOK Voorhof verrijkt met media. Daarnaast lezen we ook verhalen voor waarin deze onderdelen gecombineerd worden.
Tijd: 15.30-16.00 uur
Locatie: Delft

» Meer informatie

Media Ukkie speelmiddag

Speciaal voor de Media Ukkie Dagen gaan we niet alleen voorlezen, ook kunnen ouders en kinderen spelen met andere media. Spelenderwijs zie je hoe je samen met je peuter digitale media en ander speelgoed kunt combineren met een prentenboek. Kom ook spelen met Rupsje Nooitgenoeg en co-de-rups.
Tijd: 16.00-17.00 uur
Locatie: Oudenbosch

» Meer informatie


Praat op sociale media mee via de hashtag #MUD19.

Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Media Ukkie Dagen