3 leerzame tips voor ouders over mediaopvoeding

Media Ukkie Dagen 2018

Wat zijn handige apps en video’s voor je kind? Hoe maak je de tablet kindvriendelijk? Hoe vaak mag je kind op de tablet? Antwoorden op deze vragen en meer vind je bij tips. Vandaag lichten we drie leerzame tips uit: geanimeerde prentenboeken, een handig programma en een informatieve website!

WePboek: geanimeerde prentenboeken voor ukkies

WePboek beschikt over een verzameling geselecteerde geanimeerde prentenboeken voor verschillende leeftijden. De boeken stimuleren de taalontwikkeling van peuters. Dit gebeurt door middel van woorden, beelden en geluiden. Hierdoor gaat taalbegrip twee keer sneller dan bij een “gewoon” prentenboek.

» Meer informatie

Qustodio

Met het programma Qustodio kun je gemakkelijk het computergebruik van jouw kind beperken. Deze parental control software bevat namelijk een module voor het beheren van de tijd waarover een kind mag beschikken om te internetten.

» Meer informatie

MediaSmarties

Mediasmarties is dé online gids met recensies van media voor kinderen. Je kunt hier onder andere films, games en apps vinden die aansluiten bij de interesses en leeftijd van je kind.

» Ga naar de website

 

Ga voor meer tips over apps, games en mediaopvoeding naar: www.mediaukkiedagen.nl/tips


Praat op sociale media mee via de hashtag #MUD19.

Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Media Ukkie Dagen