3 handige tips voor ouders over mediaopvoeding

Wat zijn leerzame apps en video’s voor je kind? Hoe maak je de tablet kindvriendelijk? Hoe vaak mag je kind op de tablet? Antwoorden op deze en andere vragen vind je bij tips. Vandaag lichten we drie handige tips uit: een handige website, een leuk prentenboek en een interessante app!

Veiliginternetten.nl

Op Veiliginternetten.nl vind je tips, tricks en praktische stap voor stap uitleg over wat jij kunt doen en laten om veilig te internetten. De site is bedoeld voor iedereen met vragen over veilig gebruik van internet.

» Ga naar Veiliginternetten.nl

OnzichtBart

OnzichtBart is een prentenboek over mediagebruik binnen het gezin. Bart wil heel graag dat iemand hem de aardappels doorgeeft. Maar helaas: zijn vader, moeder, broer en zusje zijn allemaal druk bezig met hun eigen leven en horen hem niet. Dan gebeurt er iets vreselijks, maar tegelijkertijd ook fantastisch… Bart wordt onzichtbaar!

» Lees hier meer over het prentenboek.

App Troovie

Ga dit weekend lekker naar buiten met de app Troovie. Met Troovie kun je een leuke speur- en puzzeltocht maken. Deze app zorgt ervoor dat kinderen niet alleen maar binnen bezig zijn met media maar ook buiten op pad gaan.

» Meer informatie

 

Ga voor meer tips over apps, games en mediaopvoeding naar: mediaukkiedagen.nl/tips


Praat op sociale media mee via de hashtag #MUD19.

Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Media Ukkie Dagen