Wat is er te doen op zaterdag 30 maart? #MUD19

De Media Ukkie Dagen zijn begonnen! Door het hele land worden er rondom de campagne activiteiten georganiseerd voor (groot)ouders en/of (professionele) opvoeders en hun ukkies. Wat is er zaterdag 30 maart te doen?

Bibliotheken, mediacoaches, kinderdagverblijven en Centra voor Jeugd en Gezin organiseren leuke activiteiten en bijeenkomsten voor ouders met jonge kinderen over mediaopvoeding. Kijk op de landelijke activiteitenkaart om te zien wat er bij jou in de buurt te doen is.

Activiteiten op zaterdag 30 maart

Media-speelochtend

Kom spelen met Co de Rups, dansen op de Wizefloor, ontdek handige apps en lees samen digitale prentenboeken. De toegang is gratis. Je hoeft je daarom niet aan te melden.

Tijd: 10.00-12.00 uur
Locatie: Bibliotheek Hoogeveen

» Meer informatie

Robotspeeldag

Tijdens de jubileumdag van de speelotheek, speelt ons nieuwste speelgoed een belangrijke rol. Ouders en kinderen kunnen samen aan de slag met Ozobotjes, Dash en Dot en andere robotjes. Of leer de basisbeginselen van het programmeren met onze programmeermatten – wie is de robot en wie de programmeur?

Tijd: 10.00-14.00 uur
Locatie: Bibliotheek Heiloo

» Meer informatie

Babyconcert (0 – 2 jaar)

In een ontspannen en vriendelijke sfeer kunt u met uw baby genieten van prachtige live muziek gespeeld door professionele muzikanten. Uw baby mag rondkruipen, babygeluidjes maken en kan gevoed worden. Dit is de ideale manier om uw baby kennis te laten maken met prachtige klassieke muziek. En voor u om weer eens lekker naar een concert te kunnen luisteren. Na afloop kunt u van dichtbij kennismaken met de instrumenten.

Tijd: 10.15-11.00 uur
Locatie: Voorburg

» Meer informatie

Spelenderwijs programmeren

Vughtenaren kunnen hier hun digitale activiteiten laten zien. Ook is er voor kinderen en volwassenen volop gelegenheid om te leren programmeren en robots te besturen. Daarnaast kan je ook printplaatjes solderen en mee doen aan andere computeractiviteiten. Floor Bink, mediacoach en eigenaar van Ik ben mediawijzer laat de allerjongsten deze dag kennis maken met de grondbeginselen van programmeren. Dit doet zij aan door middel van Beebots, Bluebots en Fisher Price. Ondertussen kunnen (groot)ouders en/of opvoeders bij haar terecht voor advies en tips op het gebied van mediaopvoeding.

Tijd: 11.00-16.00 uur
Locatie: DePetrus

» Meer informatie

Greenscreen – Rupsje Nooitgenoeg

Wil jij ook met Rupsje Nooitgenoeg op de foto? Kom dan langs om met het Greenscreen te spelen en een gratis foto te maken. Beleef de coolste avonturen, gewoon in je eigen bieb! Hoe werkt het: je kiest zelf een van de achtergronden met Rupsje Nooitgenoeg uit, wij maken de foto en na afloop zetten we de foto’s in een mapje online zodat je deze zelf met een speciale toegangscode kunt downloaden. Daarna kun je hem natuurlijk naar je eigen familie sturen!

Tijd: 11.30-15.30 uur
Locatie: Bibliotheek Nunspeet

» Meer informatie

 


Praat op sociale media mee via de hashtag #MUD19.

Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Media Ukkie Dagen