Leestips voor in het weekend

media ukkie dagen

Het weekend is bijna aangebroken. Daarom geeft het Netwerk Mediawijsheid graag een aantal leuke en handige leestips mee voor ouders en/of professionals om in het weekend te lezen.

Leestips voor ouders:

24Baby Mediawijsheid

Het kan lastig zijn om in te schatten wat je kindje al kan op het gebied van media en internet. Veel ouders hebben als gevolg vragen over schermtijd, geschikte apps en veilig internetten. Met dit artikel van 24Baby over mediawijsheid maak jij je kind wegwijs in de digitale wereld.

» Lees het artikel

Mamalou blog

Mamalou is een blogger en heeft in het kader van de Media Ukkie Dagen een blogartikel geschreven over spelend leren omgaan met (digitale) media.

» Lees het artikel

Kleutersdigitaal

Doe inspiratie op om samen met je kind muziek te maken. In het artikel van Kleutersdigitaal worden leuke apps op het gebied van muziek aangeboden.

» Lees het artikel

Leestips voor professionals:

Mediaopvoeding in de kinderopvang door Bureau Jeugd en Media

Bureau Jeugd en Media blogt in de week van de Media Ukkie Dagen extra over mediaopvoeding. In het blogartikel ‘Mediaopvoeding in de kinderopvang’  wordt beschreven hoe mediaopvoeding past binnen de vier basisdoelen. Het blog artikel is geschreven door Sonja Heijkamp en Marije Lagendijk.

» Lees het artikel

Doorgaande lijn ‘Samenwijs Mediawijs’ door Cubiss

Tijdens #MUD19 staan vragen en antwoorden rond mediaopvoeding centraal. Meer weten over media voor de allerkleinste? Of tips lezen voor een goede omgang met media? Lees dan de doorgaande lijn ‘Samenwijs Mediawijs’ en verdiep je in het thema!

» Lees het artikel

Brochure Spelend Leren door Boekstart (uitgevoerd door Stichting Lezen en de Koninklijke Bibliotheek)

Speciaal tijdens de Media Ukkie Dagen brengt BoekStart een hernieuwde versie uit van de brochure Spelend Leren. Deze brochure geeft eerst pedagogisch medewerkers handvatten om kinderen van 0 – 4 jaar te begeleiden bij digitale ontwikkelingen. Daarnaast geeft het ouders ook advies over hoe digitale media het best kunnen worden gebruikt.

» Lees de brochure

» Ga voor meer (lees)tips naar: mediaukkiedagen.nl/tips of mediaukkiedagen.nl/professional


Praat op sociale media mee via de hashtag #MUD19.

Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Media Ukkie Dagen