Wat is er te doen op vrijdag 29 maart? #MUD19

De Media Ukkie Dagen gaan vrijdag 29 maart van start! Door het hele land worden er activiteiten georganiseerd voor (groot)ouders en/of (professionele) opvoeders en hun ukkies. Morgen is er veel te doen: zo is er een informatie ochtend voor ouders, een Media Ukkie lab voor kinderen en een babycafé XL waar je leert speellezen met je baby.

Tijdens de campagne organiseren o.a. bibliotheken, mediacoaches, kinderdagverblijven en Centra voor Jeugd en Gezin leuke activiteiten en bijeenkomsten voor ouders met jonge kinderen over mediaopvoeding. Kijk op de landelijke activiteitenkaart om te zien wat er bij jou in de buurt te doen is.

Activiteiten op vrijdag 29 maart

Opvoedcafé: Mediaopvoeding

Opvoeden, ga er maar aanstaan! Kinderen krijg je niet met een handleiding erbij. Soms loopt alles op rolletjes, maar iedereen kent ook de momenten waarop je het even niet weet. Vraag je je wel eens af of andere ouders tegen dezelfde dingen aanlopen? Schuif dan op vrijdag 29 maart aan bij het eerste OpvoedCafé! Thema: Mediaopvoeding Het thema van deze ochtend is ‘Mediaopvoeding’, waar vragen aan de orde komen als; Hoe lang mag je kind eigenlijk op de tablet of tv-kijken? Of vrees je dat je kind verslaafd aan het raken is aan bijvoorbeeld Fortnite.

Tijd: 10:30 – 11:00 uur
Locatie: de Bibliotheek Hilvarenbeek

» Meer informatie

Van speen tot game: Informatieochtend

Wat zijn goede apps, games en video’s voor jonge kinderen? Kun je je kind aanleren zélf op tijd te stoppen met media? En hoe doe je dat dan? Tijdens deze inloopochtend en onder het genot van een kop koffie of thee kun je je vragen stellen aan onze mediacoaches en geven zij tips voor verantwoord mediagebruik door je kleintje(s). Ook geven zij voorbeelden van bijzondere boeken met augmented reality en de mogelijkheden van Bereslim.

Tijd: 10.00 – 11.30 uur
Locatie: Stadkamer Centrum

» Meer informatie

Peutervoorlezen

Tijdens de Media Ukkie Dagen is er een speciale editie van het Peutervoorlezen. Er zijn verhalen die je gewoon voorleest maar en zijn ook boekjes die nét even iets specialer zijn. Beleef deze ochtend het verhaal van Boet de Beer en zie zijn wereld tot leven komen met augmented reality. Wandel en speel mee in Boets wereld!

Tijd: 10.00-10.30 uur
Locatie: Bibliotheek Rijswijk

» Meer informatie

Cinekid Mini Applab

Wist je dat je kunt verdwalen in een digitale wereld? En dat dat helemaal niet schadelijk hoeft te zijn voor jouw ukkie? Voor peuters die opgroeien in deze tijd zijn telefoons, tablets, apps en games de normaalste zaak van de wereld. Maar voor ouders is het vaak zoeken naar de juiste balans en bijzondere apps. Cinekid komt langs in het mini applab om samen de aller beste apps voor peuter uit te proberen.

Tijd: 10.00-13.00 uur
Locatie: Het cultuurgebouw in Hoofddorp

» Meer informatie

Babycafé xl (0 – 2 jaar)

Door voor te lezen, vertellen, praten en zingen bij plaatjes ontdekt u samen een boekje. Niet alleen leuk, maar ook goed voor de taal- en spraakontwikkeling en concentratie. Spel en speelgoed zijn erg belangrijk voor de ontwikkeling. Uw baby ontdekt tijdens het spel het eigen lichaam. En speelgoed daagt uw baby uit om te onderzoeken. In het Babycafé XL krijgt u bruikbare tips over spelen, speellezen en speelgoed.

Tijd: 10.15-11.15 uur
Locatie: Leidschendam

» Meer informatie

Media Ukkie Lab

Kom met je (klein)kind naar het Media Ukkie Lab en ontdek welke media leuk zijn voor peuters en kleuters. Maak kennis met robot Bee-bot en kijk wat deze allemaal kan en hoe je ervoor zorgt dat de Bee-bot precies doet wat jij wilt! Daarnaast ontdekken en delen we leuke en geschikte digitale prentenboeken en apps en krijg je informatie over het mediagebruik van jonge kinderen. In samenwerking met Mira Media.

Tijd: 10.30-11.30 uur
Locatie: De Bibliotheek Kanaleneiland

» Meer informatie

Media Ukkie Dagen DigiLAB

Schermen hebben een grote aantrekkingskracht op de allerkleinsten. Ze weten feilloos hun favoriete filmpje of spelletje te vinden op de tv, smartphone van mama of tablet van opa. In het DigiLAB zijn extra veel activiteiten om samen met je kind te doen in de schijnwerpers. Lees bijvoorbeeld samen een boek over robots of speel met de robotjes Co de Rups en Cubetto. Heb je vragen over mediaopvoeding? Dan kun je die altijd stellen aan de medewerkers in het DigiLAB.

Tijd: 13.00-17.00 uur
Locatie: Bibliotheek Stede Broec

» Meer informatie

AppLab voor ouders

In de Media Ukkie Dagen helpen onze media/leesadviseurs je graag op weg met interessante en leuke tips over apps, websites, tablets. Zo maak je een spetterende DigiStart voor en samen met je kind. Loop gewoon eens binnen en laat je verrassen!

Tijd: 14.30-16.30 uur
Locatie: Bibliotheek IJsselstein

» Meer informatie

Robots voor Ukkies

Maak in de Media Ukkie Dagen kennis met minirobots en zet op een speelse manier je eerste stappen in het programmeren van robots. We beginnen met een een korte uitleg over minirobots en demonstreren hoe de minirobots werken en wat je ermee kunt. Daarna ga je zelf aan de slag met het maken van een parcours voor de minirobots.

Tijd: 14.30-16.30 uur
Locatie: Bibliotheek IJsselstein

» Meer informatie

Media Ukkie Dagen DigiLAB

Schermen hebben een grote aantrekkingskracht op de allerkleinsten. Ze weten feilloos hun favoriete filmpje of spelletje te vinden op de tv, smartphone van mama of tablet van opa.
In het DigiLAB zijn extra veel activiteiten om samen met je kind te doen in de schijnwerpers. Lees bijvoorbeeld samen een boek over robots of speel met de robotjes Co de Rups en Cubetto. Heb je vragen over mediaopvoeding? Dan kun je die altijd stellen aan de medewerkers in het DigiLAB.

Tijd: 15.00-18.00 uur
Locatie: Bibliotheek Opmeer

» Meer informatie

Ouderavond 0 t/m 8 jaar

Er is een ouderavond over ukkies van 0 t/m 8 jaar. Georganiseerd door Meneer Stippel kinderdagverblijf en BSO samen met Bureau Jeugd & Media.

Tijd: 19.30-21.30 uur
Locatie: Drunen

» Meer informatie


Praat op sociale media mee via de hashtag #MUD19.

Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Media Ukkie Dagen