Morgen start #MUD19: hoe doe ik als ouder mee?

Iene Miene Media 2018, Media Ukkie Dagen

De allerkleinsten weten hun weg in de digitale wereld razendsnel te vinden. Dreumesen, peuters en kleuters swipen zo naar hun favoriete filmpjes en apps. Maar, mediavaardig maakt nog niet mediawijs. Dit jaar staan de Media Ukkie Dagen in het teken van mediawijsheid van jonge kinderen met het thema: ‘van speen tot game’.

Tijdens deze week krijgen (groot)ouders en/of (professionele) opvoeders antwoord op concrete vragen over mediaopvoeding zoals: wat zijn goede apps, games en video’s voor jonge kinderen, kun je je kind aanleren zélf op tijd te stoppen met media? En hoe doe je dat dan?

Als ouder kun je op verschillende manieren meedoen met de Media Ukkie Dagen:

Aan de slag met de MediaDiamant

Ga tijdens de Media Ukkie Dagen aan de slag met de MediaDiamant – wegwijs in mediaopvoeding. Je kan de tips bij de vijf kanten naar eigen inzicht toepassen, afhankelijk van je opvoedstijl en gezinssituatie. De vijf kanten die centraal staan zijn: het hebben van plezier, het maken van goede afspraken over veiligheid, het kiezen van goede inhoud, samen met media bezig zijn en het vinden van een goede balans.

» Meer informatie over de MediaDiamant

Doe mee aan een activiteit bij jou in de buurt

Door heel Nederland worden activiteiten georganiseerd voor (groot)ouders en/of (professionele) opvoeders over mediawijsheid en opvoeden met media voor jonge kinderen.

» Bekijk de activiteiten in jouw regio

Tips over media en opvoeden

Tijdens de Media Ukkie Dagen worden er verschillende tips gegeven op het gebied van mediawijsheid. De tips gaan onder andere over het gebruik van apps en games en tips over mediaopvoeding.

» Ga naar de tips


Praat op sociale media mee via de hashtag #MUD19.

Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Media Ukkie Dagen