MediaDiamant, zo zet je hem in als professional

Tijdens de Media Ukkie Dagen staat het belang van mediaopvoeding centraal. Ga daarom als professional aan de slag met de MediaDiamant. De MediaDiamant is bedoeld als praktische hulp die professionals kunnen inzetten bij het begeleiden van ouders. Het belicht de vijf pijlers van mediaopvoeding: het hebben van plezier, het maken van goede afspraken over veiligheid, het kiezen van goede inhoud, samen met media bezig zijn en het vinden van een goede balans.

Gebruik tijdens de Media Ukkie Dagen 2019 de MediaDiamant om tips en tricks te geven hoe je het beste kunt omgaan met mediaopvoeding bij leeftijden van in de leeftijdscategorie 0 t/m 5 jaar.

Inspiratie van de professional

Op de website Mediawijzer.net is onlangs een blogserie verschenen over het gebruik van de MediaDiamant als professional. Hierin geven diverse professionals tips over hoe zij de MediaDiamant inzetten als mediacoach, in de bieb, in de zorg en voor jongeren met een LVB.

De MediaDiamant in de bibliotheek

Judith Pietersma-Samson, specialist media & educatie bij Bibliotheek Rotterdam, vertelt in de speciale blogserie op mediawijzer.net hoe zij de MediaDiamant inzet in de bibliotheek. Zij gebruikt de MediaDiamant regelmatig tijdens ouderbijeenkomsten, waarbij ouders met hun vragen de inhoud bepalen. De MediaDiamant is daarbij een hulpmiddel om het gesprek te voeren.

» Lees het volledige artikel

De MediaDiamant & de mediacoach

Evelyn Verburgh van Vitamine Eef gebruikt de MediaDiamant graag bij ouders van wat jongere kinderen. Ze heeft haar eigen manier gevonden om de inhoud van de MediaDiamant ondersteunend te laten zijn aan haar werk. “Ik laat de MediaDiamant ook echt zien, verwerk de vijf pijlers in mijn presentaties en verwijs door naar de online informatie.”

» Lees het volledige artikel

De MediaDiamant in de zorg

Sonja Heijkamp is Projectcoördinator Consultatieteam Client Internet en Sociale Media bij zorginstelling Amerpoort. Ook is ze zzp’er (deTweetFabriek). Werken met de MediaDiamant – en mediaopvoeding an sich – is zeker in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking altijd maatwerk. “Hoe je hem gebruikt ligt aan de situatie. Het ideale is als een soort voorlichtingsmodel, bijvoorbeeld door hem te gebruiken als bron voor een spel. Dat is wat de MediaDiamant voor mij is: een brondocument waar je zelf nog iets mee moet doen.”

» Lees het volledige artikel

De MediaDiamant en LVB

Daniëlle Meijer paste voor haar afstudeerproject de MediaDiamant aan voor jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB). Over hoe de LVB-variant in de praktijk kan werken heeft Daniëlle een duidelijk idee: “Denk aan een soort keukentafelgesprek, ga tollen en kijk wat er bovenop ligt.”

» Lees het volledige artikel

 

Kijk voor meer informatie op mediawijzer.net/mediadiamant


Praat op sociale media mee via de hashtag #MUD19.

Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Media Ukkie Dagen