De MediaDiamant uitgelicht: Plezier

Veel opvoedvragen van ouders gaan over het mediagebruik van kinderen. Je wil je kind goed begeleiden maar weet niet altijd hoe. Om hen hierbij te helpen heeft het Netwerk Mediawijsheid de ‘MediaDiamant – Wegwijs in mediaopvoeding‘ ontwikkeld. De MediaDiamant bestaat uit vijf kanten, die elk staan voor een onderdeel van mediaopvoeding. Vandaag in de spotlight: plezier – geniet van de mogelijkheden.

Bijna alle ouders laten hun kind media gebruiken omdat het leuk is en omdat ze er iets van kunnen leren. Je kunt samen met je kind genieten van leuke en leerzame films en spelletjes, jullie kunnen media inzetten om lekker creatief bezig te zijn en je kunt media gebruiken om contact te hebben met anderen, bijvoorbeeld met opa en oma.

Tips

Relax met media

Media zorgen voor ontspanning. Na een drukke dag samen op de bank hangen en een filmpje kijken of een spelletje spelen kan heel fijn zijn.

Wees creatief en maak dingen

Met interactieve apps maken kinderen bijvoorbeeld een eigen voorleesverhaal. Of ga met je telefoon naar buiten en wees een dagje (natuur)fotograaf.

Blijf met elkaar in contact

Misschien wonen opa en oma ver weg of zijn vriendjes op vakantie; via skype of facetime kan je toch even met elkaar praten.

» Kijk voor meer praktische tips, boekjes, websites en apps op mediaukkiedagen.nl/tips

Tijdens de Media Ukkie Dagen actief aan de slag met de MediaDiamant? Download hier het knipvel en vouw jouw eigen MediaDiamant of download de brochure voor 0-5 jaar.


Praat op sociale media mee via de hashtag #MUD19.

Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Media Ukkie Dagen.