Aan de slag met mediaopvoeding in de bibliotheek

Inhoud

Van 29 maart tot en met 5 april 2019 organiseert Netwerk Mediawijsheid voor de achtste keer de Media Ukkie Dagen. Dit jaar staat de campagneweek voor (groot)ouders en verzorgers van jonge kinderen (0 tot en met 6 jaar) in het teken van ‘van speen tot game’. Netwerk Mediawijsheid roept partners en professionals op in te haken op de Media Ukkie Dagen om zoveel mogelijk ouders van jonge kinderen te ondersteunen in de mediaopvoeding.

Meedoen als bibliotheek

Bibliotheken vormen als Huizen van de Mediawijsheid een plek waar ouders, opvoeders en kinderen terecht kunnen voor vragen, ondersteuning en activiteiten op het gebied van mediawijsheid. Naast de toolkit en activiteitenkaart kunnen bibliotheken gebruikmaken van het campagnemateriaal. Er is een poster speciaal voor bibliotheken ontwikkeld (met bibliotheeklogo). Print het uit en hang het op, bijvoorbeeld tijdens een ouderbijeenkomst in de bieb. Zo help je mee de campagneboodschap uit te dragen.

3 ideeën voor de Media Ukkie Dagen

Britt van Teijlingen van ProBiblio geeft 3 tips om in de bibliotheek zelf aan de slag te gaan met mediaopvoeding tijdens de Media Ukkie Dagen. Combineer een voorleesuurtje bijvoorbeeld met augmented reality of ga aan de slag met robots.

» Lees het artikel op probiblio.nl

De MediaDiamant in de bibliotheek

Judith Pietersma-Samson, specialist media & educatie bij Bibliotheek Rotterdam vertelt in de speciale blogserie op mediawijzer.net hoe zij de MediaDiamant inzet in de bibliotheek. Zij gebruikt de MediaDiamant regelmatig tijdens ouderbijeenkomsten, waarbij ouders met hun vragen de inhoud bepalen en de MediaDiamant een hulpmiddel is om het gesprek te voeren.

» Lees het artikel op Mediawijzer.net


Praat op sociale media mee via de hashtag #MUD19.

Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Media Ukkie Dagen