3 manieren om met jouw organisatie aan te haken op #MUD19

Media Ukkie Dagen

Dit jaar organiseert Netwerk Mediawijsheid voor de achtste keer de Media Ukkie Dagen (vrijdag 29 maart t/m vrijdag 5 april) om het belang van mediaopvoeding onder de aandacht te brengen bij ouders en (professionele) opvoeders. Het thema van de campagne is ‘van speen tot game’. Organisaties zoals mediacoaches, medewerkers van CJG’s, kinderdagverblijven en bibliotheken kunnen meedoen aan de Media Ukkie Dagen. Wil je iets organiseren of aanhaken? Laat je inspireren door deze drie manieren.

1. Meld je activiteit aan voor op de kaart

Tientallen organisaties door heel Nederland organiseren activiteiten voor (groot)ouders en (professionele) opvoeders en hun ukkies om hen te ondersteunen bij de mediaopvoeding. Netwerk Mediawijsheid vraagt op deze manier samen met haar netwerkpartners zoals bibliotheken, mediacoaches, Centra voor Jeugd en Gezin en kinderdagverblijven aandacht voor het belang van digitale opvoeding van dreumesen, peuters en kleuters en mediawijs gedrag.

» Verzorgt jouw organisatie een activiteit? Vergeet niet deze op de kaart te zetten.

2. Op zoek naar materiaal en inspiratie? Gebruik de handige toolkit

Nog bezig met het organiseren van een activiteit of ben je op zoek naar visuals of ander campagnemateriaal? In de handige toolkit vind je onder meer:

  • Logo’s, visuals en de campagneposter. Hang de poster op om te laten zien dat je meedoet aan #MUD19.
  • Voorbeelden van activiteiten die je als organisatie kunt organiseren
  • Overzicht van beschikbaar materiaal voor workhops (denk aan lesbrieven, draaiboeken voor bijeenkomsten, flyers, etc)
  • Leestips voor professionals over mediaopvoeding
  • Een overzicht van informatiekanalen over mediaopvoeding

» Naar de toolkit

3. Zet de MediaDiamant in: wegwijzer voor ouders & opvoeders

Netwerk Mediawijsheid biedt ouders en andere opvoeders praktische tips voor mediaopvoeding met de MediaDiamant: wegwijs in mediaopvoeding. De MediaDiamant is opgebouwd uit vijf kanten die samen de belangrijkste onderdelen van mediaopvoeding vormen: Plezier, Veilig, Samen, Inhoud en Balans. De tips in de MediaDiamant zijn onderverdeeld in leeftijdscategorieën, waaronder 0 t/m 5 jaar.

Ook als professional kun je de MediaDiamant inzetten. Hier vind je informatie. Lees ook de interviews met enkele ervaringsdeskundigen: zo pakken andere professionals het aan!


Praat op sociale media mee via de hashtag #MUD19.

Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Media Ukkie Dagen