Wat te doen op zaterdag 14 april? #MUD18

Vandaag is de laatste dag van de Media Ukkie Dagen aangebroken! Toch worden er dit weekend nog activiteiten georganiseerd voor ouders, ukkies en (professionele) opvoeders. Er is op zaterdag 14 april genoeg te doen en te beleven. Zo kan je de MediaDiamant zoeken in Zoetermeer, tijdens de workshop digitale speeltuin in Utrecht ontdek je de leukste apps voor je kind of ontdek en beleef samen media tijdens het Festival spelen en delen: Digi-JA of Digi-NEE?

Tijdens de campagne organiseren o.a. bibliotheken, mediacoaches, kinderdagverblijven en Centra voor Jeugd en Gezin leuke activiteiten en bijeenkomsten voor ouders met jonge kinderen over mediaopvoeding. Kijk op de landelijke activiteitenkaart om te zien wat er bij jou in de buurt te doen is.

Activiteiten op zaterdag 14 april

Zoek de MediaDiamant

Hoe kun je als ouder je kind op het gebied van mediagebruik een goede start geven? Kom dan naar de Media Ukkie Dag op zaterdag 14 april. Ga samen met je kind op zoek naar de MediaDiamant! Op Plein Educatie en Ontwikkeling worden rond het thema leuke activiteiten georganiseerd gericht op kinderen van 2 t/m 6 jaar.

Tijd: 08:30 – 11:30 uur
Locatie: Forum Zoetermeer
» Meer informatie

Workshop: digitale speeltuin

Centraal staat in deze workshop hoe je je kind slim kunt laten opgroeien met schermen. Hoe kun je als ouder je kind niet alleen op het gebied van voeding en beweging, maar ook op het gebied van mediawijsheid een goede start meegeven? Voor informatie, uitwisselen van ervaringen en tips voor digitale prentenboeken en apps. En natuurlijk gaat u samen met uw ukkie(s) de leukste apps uitproberen.

Tijd: 10:30 – 12:00 uur
Locatie: Bibliotheek Parkwijk (Utrecht)
» Meer informatie

Festival spelen en delen: Digi-JA of Digi-Nee?

Een vrolijk festival, waar je van alles kunt doen, ontdekken en beleven rond het thema ‘Digi-JA of digi-NEE?’. Voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar en hun ouders. Zowel ‘digi-Ja’ als ‘digi-Nee’ kun je je prima vermaken: geniet bijvoorbeeld van digitale én van akoestische muziek, oudhollandse spelletjes, 3D-foto’s maken, verkleden én van robotdans.

Tijd: 11:00 – 15:00 uur
Locatie: Bibliotheek Lek & IJssel (Vianen)
» Meer informatie


Volg @MediaUkkies op Twitter voor tips en nieuwtjes over mediaopvoeding en de Media Ukkie Dagen en twitter mee met #MUD18.

Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Media Ukkie Dagen