Wat is er te doen op vrijdag 13? #MUD18

Wat is er te doen op vrijdag 13 april

Het einde van de Media Ukkie Dagen zijn in zicht! Toch worden er in het hele land nog activiteiten georganiseerd voor ouders, ukkies en (professionele) opvoeders. Er is op vrijdag 13 april veel te doen: maak kennis met digitale prentenboeken, stap in het verhaal van Boet de beer en maak een stop-motion.

Tijdens de campagne organiseren o.a. bibliotheken, mediacoaches, kinderdagverblijven en Centra voor Jeugd en Gezin leuke activiteiten en bijeenkomsten voor ouders met jonge kinderen over mediaopvoeding. Kijk op de landelijke activiteitenkaart om te zien wat er bij jou in de buurt te doen is.

Activiteiten op vrijdag 13 april

Ukkies digitaal: een stop-motion maken

Tijdens de Media Ukkie Dagen is er in Bibliotheek Putten de workshop ‘Een Stop Motion maken’. Een Stop Motion filmpje is een filmpje waarin je een heleboel foto’s achter elkaar plakt om er daarna een filmpje van te maken door de foto’s snel achter elkaar af te spelen. Kinderen kun je op jonge leeftijd al leren omgaan met Stop Motion. Met deze techniek kunnen kinderen speelgoed tot leven laten komen in een filmpje.

Tijd: 13:30 – 15:00 uur
Locatie: Bibliotheek Noordwest Veluwe (Putten)
» Meer informatie

Workshop: maak kennis met digitale prentenboeken

Lees samen met je kind een digitaal prentenboek. Een medewerker van de bibliotheek geeft je tips om het lezen nog leuker te maken. Ontdek de pluspunten van digitale prentenboeken.

Tijd: 16:00 – 17:00 uur
Locatie: Bibliotheek Leidschendam
» Meer informatie

Stap in het verhaal van Boet de beer

Beleef het verhaal van Boet de Beer en zie zijn wereld tot leven komen met augmented reality. Programmeer een robot (Blue-Bot) om het verhaal van Boet de Beer nog een keer te beleven.

Tijd: 16:00 – 17:00 uur
Locatie: Bibliotheek Voorburg
» Meer informatie


Volg @MediaUkkies op Twitter voor tips en nieuwtjes over mediaopvoeding en de Media Ukkie Dagen en twitter mee met #MUD18.

Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Media Ukkie Dagen